Herwig Van Hove kritisch over Jeroen Meus: “Je begint te zwellen in je veronderstelde eigen belangrijkheid”

Kristof Ghyselinck/VRT
Voormalig tv-kok Herwig Van Hove mag dan net 80 jaar geworden zijn, toch neemt hij nog steeds geen blad voor de mond. In Dag Allemaal schiet hij dan ook met scherp op die andere tv-kok, Jeroen Meus (41).

“’Dagelijkse Kost’ vind ik niet slecht", begint Herwig Van Hove. “Maar die quiz die Jeroen Meus nu presenteert (‘Twee Tot De Zesde Macht’, nvdr), daar moet hij mee stoppen. Hij denkt dat hij in de voetsporen van Bart De Pauw kan stappen, maar hij kan dat écht niet. Koks zijn niet opgeleid om tv-programma’s te presenteren. Die krijgen een opleiding om te handelen, niet om te denken.” Toch toont Van Hove zich ook wat milder tegenover zijn jongere collega. “Ik moet wel zeggen: van die reisjes maken om de origine van de aardappel na te gaan, dat kan Jeroen wél. En die reeks over het lievelingsgerecht van beroemde mensen was ook goed. Maar toen was hij nog fris. Schermgezichten verslijten.” 

Van Hove, die na dertien jaar ‘1000 Seconden' plots van het scherm verdween, kent het gevoel maar al te goed. “Tv-gezicht zijn is een beetje verslavend. Op den duur begin je te denken dat je belangrijk bent. En dat is het begin van het einde. Dan begin je te zwellen in veronderstelde eigen belangrijkheid. Dat was bij Felice zo, die mij assisteerde in ‘1000 Seconden’. Dat is bij Jeroen Meus ook zo.”

Lees het hele artikel hier.
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eddy verhaeven

  Idd dat hij gerust aan zijn kookpotten blijft en dat hij van de pattisserie ook maar weg blijft .

 • Catherine MISTIAEN

  Deze twee lieve 'b'eren zijn gewoon twee heren met het nodige mannelijk zelfvertrouwen om goed te presteren. Dit heeft niéts met arrogantie te maken maar wél met zelfvertrouwen. Daar is niets mis mee.

 • Louis Meeus

  Hedwig heeft gelijk, het is er ver over in die quiz. Jeroen denkt dat hij plezant is naar ik vind het op mijn zenuwen werken. Kijk ook niet meer.

 • Hugo Laurent

  Jeroen is heel goed in zijn vak maar kan idd niet de hoogte van BART aan met presenteren!

 • marc tamar

  Meus zijn quiz is aan het aanbranden.