“Heel pijnlijk, ik verlies een schoonzoon”: scheiding van dochter Celien laat Margriet Hermans niet onberoerd

Dieter Bacquaert
Exact een maand geleden lieten Celien Deloof (26), de dochter van Margriet Hermans, en haar echtgenoot Nico Vergaelen weten dat ze uit elkaar zijn. De twee stapten in 2015 in het huwelijksbootje, en waren ook voor hun bruiloft al lang samen. Maar na jaren werden de verschillen toch te groot, en dat heeft er ook stevig ingehakt bij mama Margriet. “Ik verlies een schoonzoon”, zegt ze openhartig in de studio van Ment TV. 

“Het was heel moeilijk”, vertelt Margriet over de afgelopen dagen en weken. “Heel pijnlijk ook. Het is natuurlijk een keuze die zij maakt, je kan je daar niet in moeien. Maar het neemt niet weg dat wij een schoonzoon verliezen. Iemand die wij toch negen jaar gekoesterd en graag gezien hebben.”

“Ik hem dat ook gezegd”, gaat Hermans verder. “‘We willen jou niet verliezen, dus ik hoop dat we echt goede vrienden blijven. Je bent altijd welkom.’ Maar uiteindelijk kan je je niet moeien bij de keuze van een partner. Ik zou dat destijds als ik jong was ook niet geapprecieerd hebben, als mijn ouders een standpunt zouden innemen. Ik zou zeggen: ‘jullie weten er niets van.’ En dat denkt Celien nu ook natuurlijk. Maar het neemt niet weg dat het moeilijk is. Vooral voor mijn echtgenoot was dat zo.”

Sereniteit

Hoewel Celien en Nico al in augustus hun relatie hebben verbroken, maakten ze pas in oktober bekend dat ze gaan scheiden. Toch bleef het ex-koppel op de vlakte: “Na 9 jaar moeten we inzien dat de verschillen tussen ons te groot geworden zijn”, klonk het toen. “Details doen niet ter zake, het belangrijkste is dat we op een goede verstandhouding alles kunnen uitwerken. We hopen dan ook dat we dit in alle sereniteit kunnen doen.”

Op 29 mei 2015 trouwden Celien en Nico voor de wet. De dag daarna organiseerden ze een huwelijksfeest in hun tuin. “Alles is verlopen zoals gepland”, vertelde Celien toen in Primo. “Zelfs de weergoden waren ons gunstig gezind.” Voor mama Margriet werd de huwelijksdag bijzonder emotioneel, gezien Celien haar enige dochter is. “Ze heeft veel traantjes weggepinkt, maar het waren vooral tranen van blijdschap. Ze is heel blij met Nico als schoonzoon”, klonk het toen nog trots.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.