“Geen wijven in mijn show”: ex-collega’s beschuldigen Carl Huybrechts openlijk van seksisme

Karl Vannieuwkerke en Carl Huybrechts.
photo_news Karl Vannieuwkerke en Carl Huybrechts.
In een radio-uitzending van ‘Bij Vlaeminck’ op Studio Brussel hebben enkele ex-collega’s een boekje open gedaan over Carl Huybrechts. Tijdens zijn periode bij de VRT zou hij denigrerend zijn geweest ten opzichte van vrouwelijke sportjournalisten. Karl Vannieuwkerke noemde de naam van Huybrechts, die enkele jaren geleden al reageerde op de beschuldigingen.

Het was Inge Van Meensel, specialist gymnastiek bij Sporza, die het verhaal uit de doeken deed in ‘Bij Vlaeminck’ maar geen naam wilde noemen. “Hij uitte openlijk zijn haat tegen vrouwen in de sportjournalistiek. Die kunnen dat niet, zei hij, omdat ze niets van sport kennen. Hij belde naar de bazen dat mijn verslagen niet goed waren en voor zijn programma mocht ik niets maken. Geen wijven in mijn show, zei hij dan. Het ging echt ver wat hij deed, maar hij heeft me niet klein gekregen”, vertelt ze.

Stijn Vlaeminck en VRT-sportjournalist Karl Vannieuwkerke noemen dan maar de naam van Huybrechts. “Zeg jij het of ik? Doe maar. Het was Carl Huybrechts”, klonk het in de show. “Dat soort figuren heeft ons voor heel veel jaren de stempel gegeven dat we een bastion zijn van testosteronmannen die niets anders willen dan dit soort toestanden toejuichen”, zei Vannieuwkerke. “Het is heel spijtig dat die situatie er geweest is. Inge is heel gerespecteerd.”

In 2016 kwam de informatie al een keer naar buiten. Huybrechts reageerde toen in De Morgen“Waar komt Van Meensel nu nog mee af?”, klonkt het toen. “Dat is bijna vijftien jaar geleden. Maar blijkbaar zaten de frustraties zo diep dat ze er nu nog mee bezig is. Het verhaal dat ze vertelt, klopt: ik wilde haar stem niet in mijn show. Maar dat had niks te maken met een afkeer van vrouwen. Ik vind dat een voetbalstuk om een stevige, gedragen stem vraagt”, verklaart hij. “Ik vrees dat dat meisje haar professionele tekortkomingen wil verstoppen achter drogredenen.”
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erik Audenaert

  Wat een zever , ben je dan beter af met De Bilde in je programma ? De bokskampioen van Anderlecht destijds .

 • Ludwig Vanden Boer

  Het is allemaal de fout van de politiek correcten. Wat men kan telt tegenwoordig niet meer maar wel of men voldoet aan de opgestelde quota. Wij hadden voor Carl wel (Fredje hé) maar tijdens Carl en na Carl nooit meer zulk bekwaam man op zulke plaats en dat is wat telt en waar hij voor betaald is en hem uitspraken aanwrijven die niet geduid zijn in context en tijdgeest en twintig jaar oud zijn is laag bij de grond.

 • Michel De Deken

  Iedereen zal wel eens een fout maken in zijn leven zeker ,alle dit is de volgende die aan de schandpaal genageld wordt, hebben de mensen echt niets anders meer te doen dan te kijken wat een ander doet of zegt, arm Vlaanderen

 • San Pauwels

  Rik De Sadeleer was pas een goeie verslaggever en daar kon Carl Huybrechts nog wat van leren. Huybrechts vond het ook leuk om Annemie Struyf verschillende malen te vernederen of te pesten (opmerkingen over haar stem). Het is een verbitterde oude man.

 • Ivan Gabriels

  Vrt krijgt maar meer en meer arrogansie.Iets van 20j geleden in zeverradio brengen is triest.En,wat Carl Huybrechts wel prima in was,is recht voor de raap zijn.Nu lijken het meer poppetjes,die niks durf tonen,schrik om op het matje geroepen te worden door hun bazen.