‘Familie’ start met een extra dode, een oplichter en een relatiebreuk (en Kürt Rogiers verklapt nog wat meer geheimen)

Familie
Maandagavond kende het nieuwe seizoen van ‘Familie’ een blitzstart op tv met een dode en een pak onverwachte wendingen. Kürt Rogiers deed er op Joe nog een schepje bovenop en verklapte enkele extra plots.

Het was voor de ‘Familie’-fans bruusk ontwaken uit de zomerslaap, want de eerste aflevering van 29ste seizoen was amper begonnen, of er viel al een dode. Niet Stefanie maar wel pyromaan Elias werd levend verbrand. Jammer voor de fans van acteur Ian Thomas. Ook de verhaallijn rond de benefiet evolueerde verrassend, want de papa van Rikske blijkt een bedrieger te zijn: zijn zoon is helemaal niet terminaal ziek en het ingezamelde geld steken ze dus wellicht zelf in eigen zak. Alfons is de enige die dat beseft, maar niemand luistert naar hem en hij verdween spoorloos. 

Bekijk: Waar is Alfons gebleven?

Ook de moord op Marie kreeg niet de verwachte afwikkeling. Mathias duwde haar in de seizoensfinale van een klif, maar lijkt daar vlotjes mee weg te komen. Veronique, dankbaar omdat hij haar en Lars liet leven, besliste om niet naar de politie te stappen om Mathias aan te geven, maar om haar dood als een zelfmoord te verpakken. Wat ook lukte. De politie slikte die versie, maar dat dit nog gevolgen zal hebben voor de nakende huwelijksplannen van Lars en Veronique is ook wel duidelijk. De verhaallijn rond Guido en Emma was het minst verrassend, aangezien eerder al was uitgelekt dat actrice Bab Buelens uit de reeks zou verdwijnen. Emma koos voor Lucas, Guido en Emma borgen hun trouwplannen op en beloofden een opvangregeling voor de kinderen Mila en Milou uit te werken.

Bekijk: Guido neemt afscheid van de meisjes

Loslippig

Kürt Rogiers zorgde in de aanloop naar de uitzending van de startaflevering in zijn eentje voor nog meer animo. Op Joe bleek de ‘Familie’-acteur ongewoon loslippig, want hij verklapte enkele verhaallijnen die volgens hem binnen de maand in ‘Familie’ zouden gebeuren. Zo zou er een koppel uit hun huis worden gezet, volgt er nog een onverwachte dode, gaan twee personages die elkaar niet kunnen luchten binnen de maand samenwonen, zal de zomer in ‘Familie’-land erg vruchtbaar blijken te zijn en gaat er een koppel uit elkaar. Onthullende uitspraken, die wijzen op een zwangerschap en extra liefdesverdriet. Al zou die ‘onverwachte dode’ natuurlijk gewoon Elias kunnen zijn, die al uit het verhaal verdwenen is. In de startaflevering gingen Emma en Guido ook al uit elkaar. Zou Kürt die twee bedoelen of staat er nog meer liefdesverdriet op stapel?
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Pascal Decour

  Tis toch nog altijd beter dan voor de zoveelste naar de kampioenen te kijken

 • Sven Ingelbrecht

  mijnheer van schuerbeeck niemand verplicht je om naar familie te kijken.

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Behalve enkele pantoffelhelden zijn er waarschijnlijk weinig mannen die naar deze zever kijken. Waardeloze brol.

 • marie van sijpe

  het i s erg gesteld bij de makers niet meer om aan te zien

 • jan tobbak

  als ge naar zulke bekrompen zever kijkt bent ge e weg