‘Familie’ sluit week verrassend af: met twee hete standjes

Emma raakt bevangen door de rook van de brand in de Foodbar in 'Familie'.
vtm Emma raakt bevangen door de rook van de brand in de Foodbar in 'Familie'.
‘Familie’ eindigde vrijdagavond erg spectaculair: met twee hete standjes, die niemand zag aankomen.

In de ene scène rukte Marie (Lien Van De Kelder) hartstochtelijk de kleren van het lijf van de smoorverliefde Cédric (Yanni Bourguignon). De meer dan 20 jaar jongere zoon van Veronique vond dat helemaal niet erg, want de tiener hunkert al weken naar dat intieme moment. 

In de andere scène ging het om echte vlammen, want in de Foodbar brak een serieuze brand uit. De problemen met de koelkast in de Foodbar leken aanvankelijk een bagatel, maar dat was dus niet zo. In het slot van de aflevering zorgde het apparaat voor een kortsluiting, die de keuken in vuur en vlam zette. Emma (Bab Buelens) zat door een misverstand en zonder telefoon in de eettent opgesloten en werd zo het slachtoffer van de brand. In het eindbeeld lag ze roerloos op de grond, bevangen door de rook. De brandweer is gealarmeerd, maar arriveert die tijdig?

Dat er nog meer drama op komst is, werd verklapt door de beelden die de volgende aflevering aankondigen. Daarin was te zien dat Emma’s beste vriendin Stefanie (Jasmijn Van Hoof) van dienst is bij de brandweer, waar ze een stage loopt.  Of zij Emma kan redden, wordt maandag duidelijk.

Lees verder onder de video

Mysterie

Een andere mysterie is nu al opgelost. Toen de decors van de VTM-soap van de studio’s in Boortmeerbeek naar het nieuwe AED-complex in Lint werden verhuisd, vertelden de tv-makers dat er één belangrijk decor zou achterblijven en de verhuis niet zou meemaken. Om welke tv-set het ging en waarom: daar deed men erg geheimzinnig over. Vandaar dat daarover al op fansites druk werd gespeculeerd, want wat kon die niet-verhuizing verklappen over de verhaallijnen? Nu is dus duidelijk dat het om de Foodbar gaat en dat die door de brand verwoest zal worden. Of er nieuwe Foodbar komt, moet nog blijken. 

Brand in 'Familie'.
VTM Brand in 'Familie'.
Bab Buelens tijdens de rokerige opnamen.
VTM Bab Buelens tijdens de rokerige opnamen.
Bab Buelens krijgt instructies bij de opnamen van de scènes.
VTM Bab Buelens krijgt instructies bij de opnamen van de scènes.17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Juliette Francois

  Familie staat hier enkel op in afwachting dat er een ander programma begint en terwijl we nog met andere dingen bezig zijn, dus wie dat wie is, weten wij al lang niet meer. Ik had nu toch wel gedacht dat dat madammeke de ruit ging ingooien met die brandblusser...

 • Charles Leunens

  Het is maar 1 SOAP. Qua inhoud waardeloos, wel entertainment om de avond te starten. Wij kijken van in het begin, wie zich eraan stoort niet verplicht om te kijken.

 • Anneke Turner Lootens

  Ze kon ook gewoon de raam stuk slaan met een kruk,niet? En buiten geraken

 • Jan Van den Bergh

  Zend die onzin uit om zes uur . Zoals de Buurtpolitie . Maar niet na het nieuws als iedereen wat tijd gevonden heeft om voor tv te zitten .

 • joanna clinck

  mensen als jullie die reeks niet wenst te zien schakel over naar een andere zender maar stop met alles zo te becretiseren