‘Familie’-actrice Bab Buelens over expliciet seksfilmpje op internet: “Dat ben ik niet”

Bab Buelens.
SBS Bab Buelens.
Op het internet circuleert een filmpje met expliciete beelden waarvan wordt beweerd dat het om  Bab Buelens (24) gaat. De ‘Familie’-actrice ontkent echter met klem dat het om haar gaat en klaagt op Instagram de personen aan die haar wegens het filmpje ‘ongepaste’ berichten sturen.

“Laten we dit kort houden”, schrijft Bab Beulens op Instagram.  “Er circuleren expliciete beelden op het internet waarvan mensen beweren dat ik het ben. Eerst vooral wil ik duidelijk maken dat ik dit niet ben. Buiten misschien enkele gezichtskenmerken is er dan ook geen enkele verdere gelijkenis met mij. Bedankt voor jullie bezorgdheid en lieve support, maar ook een ‘F*ck You’ aan iedereen die mij naar aanleiding van deze roddel ongepaste berichten stuurt.”

Bab Buelens
Instagram Bab Buelens

Bab begint haar verhaal op Instagram met een selfie van zichzelf waarbij de woorden ‘Fake News’ te lezen staan. “We hebben het originele filmpje getraceerd en hierbij staat heel duidelijk de naam van het meisje in kwestie in de commentsectie. Uit respect voor haar zal ik haar naam niet vermelden, maar ik kan jullie verzekeren dat het NIET Bab is.” Vervolgens toont Buelens een screenshot van de commentaarsectie van het bewuste filmpje. Daarin vertelt de maker dat het om een ex van hem gaat. 

Bab Buelens
Instagram Bab Buelens

Hoewel Buelens beklemtoont dat ze zelf niet in het filmpje te zien is, wil de actrice wel een lans breken voor iedereen die ermee te maken krijgt. “Verder wil ik wel de problematiek rond ‘revengeporn’, seksuele intimidatie en en cyberbullying aankaarten”, schrijft ze. “Hoewel eerder genoemd filmpje geen betrekking heeft op mij gaat het hier vermoedelijk wel om een slachtoffer van ‘revengeporn’.” 

Almaar meer mensen worden slachtoffer van deze shit

Bab Buelens

“Ik vertaal: een meisje tegen wiens wil dit filmpje werd gedeeld en dus ook verder werd verspreid door enkele mensen hier. Naast het feit dat dit degoutant is en ik zeer teleurgesteld ben in hoe mensen hiermee omgaan is dit ook een strafbaar feit. Het is een reëel probleem dat dient aangepakt te worden. Almaar meer (jonge) mensen worden in onze online cultuurslachtoffer van deze shit. And we have to stand up. wie zulke beelden deelt is deel van het probleem.”
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Regis Desmet

  De familie kijkers passen perfect in de sociale media, de wereld waar fictie realiteit word of zoals gewoonlijk in de virtuele wereld waar "zero's are hero's" zijn, de realiteit is dat zo maar iets filmen een eigen leven kan gaan leiden, maar of t bab is of niet, t is een mooi brokje natuur

 • Robberecht Francis

  Katrien De Vos : jij bent alweer zo iemand dat fictie en realiteit niet kan onderscheiden blijkbaar! Nogmaals... "Familie" is een televisieprogramma waar de mensen "acteurs" zijn én het verhaal "fictief" (lees: niet echt) is en ook bedacht is door enkele personen die dit voor hun beroep doen! Het is géén realiteitsprogramma zoals "Thuis" ofzo.

 • Jacques Delalieux

  Blijf weg van die rotzooi van zo gezegde 'sociale media'. Als het kan misbruikt worden, zal het misbruikt worden. OOK JIJ !

 • Marc Sierens

  Spijt komt na de daad,ze zal er geen voordeel uit kunnen halen en nu komen de leugens dat ben ik niet,als actrice is ze niets dus het moet ergens elders gezocht worden,anders gedoemd tot Familie.

 • Piet Agoras

  NU wil ik pas het filmpje zien!