"Eerst gevaarlijk gereden, dan ambulancier bedreigd"

KLACHT TEGEN VRIEND TANJA DEXTERS NA ONGEVAL MET VLUCHTMISDRIJF

Ongeval E313 Tanja Dexters
Peter Vanderveken/Dieter Bacquaert Ongeval E313 Tanja Dexters
Een ambulancier heeft een klacht ingediend tegen de vriend van Tanja Dexters. De hulpverlener was opgeroepen om eventuele gewonden te verzorgen na een ongeval, maar werd bedreigd. Het parket onderzoekt de zaak. Er loopt ook al een onderzoek naar het ongeval met vluchtmisdrijf.

Een ambulancier meldt zich maandagavond om 20.52 uur bij de lokale politie in Geel. Hij wil aangifte doen van bedreiging eerder die avond op de E313 ter hoogte van Herentals-Oost. Hij was opgeroepen om eventuele slachtoffers van een ongeval te helpen, maar kwam daar niet aan toe. De man vertelt de lokale politie dat hij op de snelweg werd bedreigd door twee mannen. Ze eisten dat hij zijn gsm inleverde. Daarop is de ambulancier gevlucht.

De ambulancier identificeert één van de bedreigers als Michael Peeters, de vriend van Dexters. Hij zat achter het stuur toen ze met hun Jaguar betrokken waren bij een kop-staartaanrijding met een Volkswagen Passat. De andere bedreiger was een vriend die het koppel kwam ophalen en met hen wegreed in zijn Land Rover.

Jaloerse chauffeur

Het koppel beweerde dat de "jaloerse" bestuurder van de Volkswagen Passat bruusk remde en zo een ongeval veroorzaakte. Uit beelden van het Vlaams Verkeerscentrum, die de politie opvroeg en onderzocht, blijkt dat Tanja's vriend gevaarlijk reed. Ze bevestigen daarmee eerdere verklaringen van getuigen die een Jaguar over de weg zagen slingeren en tegen een Volkswagen botste toen hij invoegde vanaf de pechstrook. "Asociaal en gevaarlijk rijgedrag, dat is uitgemond in een ongeval", zegt onze bron.

Nog voor de politie ter plaatse vaststellingen kon doen, waren Dexters en Peeters al vertrokken. "De situatie was onhoudbaar geworden", beweerde Dexters een dag later. "We werden langs alle kanten belaagd. We moesten daar weg."

Michael Peeters liet later nog weten dat hij en Tanja ook wegvluchtten omdat ze hadden gehoord dat Luk Alloo onderweg was om televisie-opnames te maken. "Ik wilde niet in die omstandigheden op de nationale tv komen. En Tanja ook niet." Bovendien zegt hij dat de politie door de aanwezigheid van Alloo extra lang op zich liet wachten. "De agenten van de dichtstbijzijnde wegpolitiepost in Grobbendonk waren snel aanwezig, maar kregen de opdracht om enkel de signalisatie te regelen. Zij waren dus ter plekke, maar deden de vaststellingen niet omdat de ploeg uit Turnhout met Alloo erbij nog onderweg was."

Wachten, zoals iedereen

Verschillende bronnen bij politie en justitie bevestigen dat de tv-maker met de wegpolitie meereed voor opnames. Ze ontkennen dat de eerste politieploeg geen vaststellingen mocht doen of treuzelde in afwachting van zijn komst: "Wij werken altijd met twee teams: één voor de signalisatie en één voor de afhandeling van het ongeval. Ze moesten dus wachten, ja, zoals iederéén. Wat Luk Alloo betreft: die krijgt vooraf geen details over het ongeval of de betrokkenen. Hij mag ook pas uitstappen als wij zeggen dat het kan en als de betrokkenen toestemming hebben verleend", zegt een politiebron.

Luk Alloo wil zelf niet veel kwijt: "Ik reageer nooit op de opnames. Bovendien zit de zaak nog in onderzoek." Het gerecht heeft inderdaad een onderzoek geopend voor ongeval met vluchtmisdrijf en de bedreiging van de ambulancier. Op het plegen van vluchtmisdrijf staan maximumstraffen tot drie jaar cel, 40.000 euro boete en een levenslang rijverbod. Passagiers die vluchten, zoals Dexters, kunnen een boete krijgen. Ze was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Eerst verklaarde Dexters dat omstanders het te bont maakten en ze daarom wegging,...
RV Eerst verklaarde Dexters dat omstanders het te bont maakten en ze daarom wegging,...
... daarna dat ze vooral schrik had van de cameraploeg van Luk Alloo.
RV ... daarna dat ze vooral schrik had van de cameraploeg van Luk Alloo.