"Dit jaar al veelvoud aan twitterhaat": Rudi Vranckx gaat voor het eerst accounts blokkeren

VRT - Charlie De Keersmaecker - rv.
VRT-journalist Rudi Vranckx kondigt aan dat hij voor het eerst enkele twitteraccounts gaat blokkeren. 

De conflictjournalist wiens account door de VRT-redactie wordt beheerd, zegt dat hij in de eerste dagen van 2019 werd geconfronteerd met een veelvoud aan ‘twitterhaat’ en geeft met screenshots hier een kleine bloemlezing van.

“Hier stopt het. Ik heb jarenlang niemand geblokkeerd, maar zo kan het niet verder. Wie het niet kan laten om te beledigen, wordt geblockt. Het gif moet er écht uit”, luidt het in een tweet. “Voor alle duidelijkheid: natuurlijk moeten we van mening kunnen verschillen. Maar reacties zoals deze zijn geen debat. Het is haat, niets meer”, verduidelijkt hij in een recenter bericht. Veel twitteraars hebben begrip voor zijn beslissing, anderen reageren sceptisch.
57 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cor Dierckx

  Als je u inzet om I.S. strijdsters die verbonden zijn aan gruweldaden terug te halen dan ga je natuurlijk veel mensen kwetsen begrijp je Guido B.

 • Rigobert Deleu

  Je oogst wat je zaait , op VRT krijg je alle kansen om je persoonlijk inzichten te verkondigen , objectiviteit is ver te zoeken . En dan verwonderd zijn over reacties getuigt ook van wereldvreemdheid . Mensen met andere inzichten worden afgeblokt op de openbare omroep en dat met belastingsgeld .

 • Fons Casteels

  "Rudi Vranckx: hier stopt het". Mijn eerste mening was: hij geeft zijn ontslag bij de VRT, en hij gaat in de actieve politiek. In mei 2019 is hij kandidaat voor de PvdA, de SPA of voor Groen - hangt ervan af welke partij hem zéker een verkiesbare plaats geeft.

 • De Waen Luc

  Hij onderschat het besef van de gewone mens dat islam gevaarlijk is...en dat de werkmens het beu is dat die primitieve gelovigen hier de boel op stelten zetten

 • pascale Dieltjens

  Als twee rechters eerder anders oordeelden was dit niet zonder reden. Natuurlijk kan je alles reporter alles verbloemen.