“Die wegpiraat kost me twee tanden”: bruusk remmanoeuvre heeft gevolgen voor Danny Fabry

Joel Hoylaerts / Photonews
Hij had er net een fijne reis in Italië opzitten, maar Danny Fabry’s (71) vakantie is alsnog met een sisser geëindigd. Toen hij naar z’n vertrouwde bakker reed, moest de zanger zo hard in de remmen gaan dat hij met z’n hoofd tegen z’n stuur smakte en twee tanden kwijtspeelde.

Met z’n drukke agenda vol optredens heeft Danny Fabry er dit jaar al 87.000 kilometer opzitten met zijn mercedes. Vlekkeloze kilometers, tot een recent akkefietje. “Vorige week zondag reed ik naar de bakker om ontbijt”, zegt Danny. “Net van huis vertrokken nam ik mijn voorrang van rechts, maar een andere chauffeur weigerde me die te verlenen. Ik moest zo hard remmen dat ik met de zijkant van mijn gezicht tegen het stuur ben gekwakt. Gevolg: twee tanden kwijt. Ik droeg nochtans m’n gordel. En zeggen dat ik er net een rit van bijna vierduizend kilometer had opzitten na mijn vakantie in Italië. En dan kom je zoiets tegen op een paar minuutjes van je eigen huis. De chauffeur van de andere wagen is niet gestopt. Integendeel, hij scheurde weg. Ik bleef verdwaasd achter, gelukkig deed het niet zo veel pijn.”

Drie optredens

Danny had die bewuste dag liefst drie optredens op z’n agenda. “En mijn tandarts was net op vakantie”, zegt hij. ­”Gelukkig kon ik snel terecht bij een tandarts van wacht. Die heeft me uit de nood geholpen en mijn mond weer toonbaar gemaakt door één tijdelijke stifttand te plaatsen. Gelukkig maar, want ik wilde mijn shows níet afzeggen.”

Door de stifttand kon je amper zien dat er iets met Danny aan de hand was, maar toch stapte hij onzeker het podium op. “Tijdens mijn shows had ik het gevoel dat iedereen naar mijn mond keek. Puur omdat ik er zelf mee bezig was. Bij nader inzien denk ik nu dat niemand er iets van gemerkt heeft.”

Verjaardag gevierd

Intussen heeft Danny zijn 71ste verjaardag gevierd in Torhout. Naar jaarlijkse gewoonte met een grote show en optredens van bevriende artiesten zoals Willy Sommers, Wendy Van Wanten en Eveline Cannoot. “Het was wederom een perfecte dag”, zegt Danny fier. “Ik heb opnieuw met die stifttand opgetreden. Gelukkig is deze week mijn tandarts terug uit vakantie, zodat we dat ­probleem definitief kunnen oplossen.”

BELGA10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robert DE REU

  Begrijp het eigenlijk niet goed, als ik met mijn Mercedes een echte harde noodstop moet maken wordt de gordel nog eens extra aangespant, zelfs hoofdsteunen gaan in noodtoestand voor extra neksteun, dus vermoedelijk geen gordel aangehad.

 • Guy Soetewey

  Had de BV zijn gordel niet aan? En is het daarom de schuld van de andere? Of heeft hij een Mercedes zonder pinkers?

 • Eddie Van Riel

  Dringend Uw veiligheidsgordel laten nazien. Kan niet dat men met zijn hoofd op het stuur terecht komt bij hevig remmen.

 • THIERRY DE KERF

  Indien je je gordel draagt zijn zulke kwetsuren praktisch onmogelijk , droeg hij zijn gordel wel ?

 • Peter De Smet

  Dringend je gordels laten nakijken Danny ....:-)