Exclusief voor abonnees

“De champagne vloeide in beken": Bea en Willy blikken terug in ‘30 jaar ‘Tien Om Te Zien’ (deel 1)

Bea Van der Maat en Willy Sommers tijdens die allereerste 'Tien om te zien'- zomer op de Zeedijk in 1990.
VTM Bea Van der Maat en Willy Sommers tijdens die allereerste 'Tien om te zien'- zomer op de Zeedijk in 1990.
Dag op dag 30 jaar geleden begon 'Tien om te zien' voor het eerst aan een legendarische zomer in Blankenberge - en zou dat 20 jaar blijven doen. Willy Sommers (67) en Bea Van der Maat (59) presenteerden samen de eerste afleveringen. "Wij mochten de strafste jaren van de Vlaamse showbizz van op de eerste rij meemaken.”

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • MARC POELMAN

  Mijn broer had in die tijd een frituur/broodjeszaak op de dijk in Blankenberge, heel dicht bij het gebeuren. Het was er elke keer een overrompeling. Op één avond van TOTZ verkocht hij meer dan het driedubbele dan de rest van de week.

 • Griet Cardon

  Dat was een mooie tijd. Waarom kan dat nu niet meer !

 • Piccoli Franck

  Tien om te zien was en is het beste tv programma dat er was.Heb zelfs nog fotos van toen ik klein was en naar TOTZ keek op de zeedijk aan de king beach 30 jaar geleden dus ! Ik was er bij bij die eerste keer aan zee. Een hele dag werd er gerepeteerd om dan s'avonds op te nemen. De zeedijk altijd propvol ! wat was dat prachtig. Ik ben er zo zeker van dat ze dit opnieuw kunnen bereiken met de samenwerking Q-Music. Met Vincent Fierens als Host word het zeker top!

 • Luc Desmet

  Kwam dat maar terug. Ik mis dat. En ik ben geen typische Vlaamse muziek mens. Dus ik denk dat ik lang niet de enige ben.