'De Buurtpolitie'-actrice Charlotte De Groof: "Ik heb me nooit ongemakkelijk gevoeld bij Bart De Pauw"

Charlotte De Groof speelt hoofdinspecteur Lotte Vissers.
Medialaan Charlotte De Groof speelt hoofdinspecteur Lotte Vissers.
Haar grote droom is voltijds actrice worden, maar voorlopig combineert Charlotte De Groof (31) haar rol in 'De Buurtpolitie' met redactiewerk voor productiehuis Koeken Troef!, waar vroeger Bart De Pauw aan het hoofd stond.

Ze was er bang voor, maar de fans van 'De Buurtpolitie' hebben nieuwkomer Charlotte De Groof met open armen ontvangen. Na het vertrek van Nicoline Hummel is zij de nieuwe figuur aan de zijde van de populaire Andy Peelman. "Als nieuwkomer in het tiende seizoen van een goed draaiende tv-reeks terechtkomen was een hele uitdaging, maar iedereen heeft me goed ontvangen. Andy is een heel warme, joviale man en ik merk dat de fans me een eerlijke kans geven", zegt Charlotte. Het kriebelt dan ook om voltijds te acteren. "Voorlopig combineer ik het acteren met mijn werk als freelanceredactrice bij productiehuis Koeken Troef!. Ik werk achter de schermen mee aan het nieuwe seizoen van 'Twee tot de zesde macht' met Jeroen Meus. Hij heeft al eens lachend gezegd dat 'De Buurtpolitie' kijkers van 'Dagelijkse kost afsnoept' (lacht). Maar hoe graag ik dat werk ook doe, als ik moet kiezen, zou ik toch voor het acteren gaan. Ik kijk in ieder geval al erg uit naar de derde bioscoopfilm van 'De Buurtpolitie' en het lijkt me fijn om ooit een stemmetje in te spreken voor een animatiefilm.

Hoe is de sfeer eigenlijk bij Koeken Troef!? Sinds het gedwongen vertrek van Bart De Pauw zouden er ontslagen vallen, omdat er minder tv-programma’s gemaakt worden.

"Ik werk als freelancer, dus daar kan ik niets over zeggen. Ik heb nog als redactrice stage gelopen bij hem en ik had een gastrolletje in zijn fictiereeks 'It’s showtime', die enkel op Telenet werd uitgezonden. En telkens waren dat fijne samenwerkingen. Ik vond hem echt een zeer aangename baas en heb me bij hem zeker nooit ongemakkelijk gevoeld. Dat heb ik trouwens nog nooit bij iemand voorgehad. Op feestjes kan je wel eens in aanraking komen met zatte mannen die lastig doen, maar dat maakt helaas elke vrouw mee, in elke branche."

Meer zien van 'De Buurtpolitie'? Je vindt bij Dag Allemaal de favoriete afleveringen van onder andere Floor, de commissaris en zelfs Barry, de hond! Haal je dvd box in je dichtstbijzijnde verkooppunt of bestel hem hier online, krijg hem gratis thuisbezorgd en geniet van uren kijkplezier!
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Laura VanOoh

  Zouden beter wat meer van die positieve verhalen naar boven komen i.p.v. een bende treden die een reputatie en carrière willen kapot maken maar niet eens het lef hebben zich kenbaar te maken. Als ik ongewenst aangeraakt wordt of slachtoffer ben van ongewenste intimiteiten dan heb ik er geen probleem mee om voor mezelf op te komen en dit niet als anoniempje.

 • André Mentens

  Het wordt tijd dat die zever stopt en Bart terug komt Wij missen hem nog altijd

 • Katrien Van Vosselen

  eindelijk eens een vrouw met ballen ;)

 • gustaaf Van Bever

  Laat eens wat meer Dames positief komen getuigen . Zou zeker helpen het bevuilde beeld van Bart ( Overdreven door afgewezen Dames?? ) helpen oppoetsen . Als iemand word lastig gevallen, direct klacht en niet maanden of jaren later. Wat een smerig circus..

 • Bart Bauwens

  Natuurlijk niet. Dat is een brave mens. Het is gewoon een kudde geiten die er geld wou aan verdienen. Niet meer of minder. Eerherstel voor Bart De Pauw!