'De 3 Wijzen' gaan op tournee na overdonderend succes van 'eenmalige' reünie

Jacques Vermeire, Gerty Christoffels, Walter Grootaers en Kurt Van Eeghem trekken de hort op als 'De 3 Grijzen', een theatershow rond het iconische tv-programma 'De 3 Wijzen' waarmee ze in de jaren 90 het mooie weer maakten op de toenmalige BRT(N).

Dat is het gevolg van een reünie die op 12 maart doorgaat in Lier, en die eenmalig had moeten zijn. Maar de belangstelling was zo overweldigend dat beslist werd er een vervolg aan te breien, zo meldt het management van Jacques Vermeire.

kos

Humoristische kwis

'De 3 Wijzen' was een soort quizprogramma met drie panelleden die grappige antwoorden gaven op een vraag die werd begeleid door een leutig filmpje. De kandidaten moesten vervolgens gokken op het juiste antwoord, wat hen flink wat geld kon opleveren. Maar het programma stond bovenal garant voor een hoop humor en amusement voor heel het gezin.

kos

Na een valse start groeiden Vermeire, Christoffels, Grootaers en presentator Van Eeghem uit tot dé gezichten van het programma. De quiz betekende ook de doorbraak voor komiek Chris Van den Durpel, die er kon schaven aan typetjes als Dokter Le Compte, Kamiel Spiessens en Paul Schampers.

kos

Live

Ook speciaal aan 'De 3 Wijzen' was dat het programma werd opgenomen voor een livepubliek, ergens in een cultureel centrum of feestzaal. En daar trekt het viertal nu opnieuw naartoe. "Tussen de lachsalvo's door bestaat de voorstelling zelf uit twee delen van een 50-tal minuten", luidt het. "Voor de pauze gaan 'De 3 Wijzen' aan de hand van anekdotes en herinneringen in op hun roemrijke verleden voor en achter de schermen van het legendarische programma. Na de pauze doen 'De 3 Wijzen' waar zij nog altijd in uitblinken: de panelquiz, met (kandidaten uit) de zaal. De winnaars krijgen vanzelfsprekend eeuwige, lokale roem."

kos

Locaties

De première gaat door op zaterdag 24 september in Theater Elckerlyc in Antwerpen, voorlopig gevolgd door nu al meer dan twintig data in Blankenberge, Vilvoorde, Nijlen, De Pinte, Aartselaar, Westerlo, Aarschot, Lebbeke, Vorselaar, Zoutleeuw, Retie, Maldegem, Nazareth, Berlare, Maaseik, Bierbeek, Ninove, Puurs...

Alle data, info en tickets vind je www.de3wijzen.be.

kos
'De Drie Wijzen' maken comeback | HLN Lier