'Crazy Rich Asians' maar dan in het echt: dit zijn de jonge miljardairs van het Oosten

Crazy Rich Asians
Instagram Crazy Rich Asians
Binnenkort gaat 'Crazy Rich Asians' in première. De film is de eerste in 25 jaar tijd met een volledig Aziatische cast en blijft in Amerika volle zalen trekken. Maar is de film nu compleet uit de lucht gegrepen, of is het juist een weerspiegeling van de realiteit? Ontmoet hier de échte 'Crazy Rich Asians'.

De komedie gaat over een Aziatische erfgenaam die voor het eerst zijn vriendin meeneemt naar zijn steenrijke familie. Het verhaal slaat duidelijk aan, want het is intussen de best presterende komedie in negen jaar tijd. Met een opbrengst van tot nu toe 117 miljoen dollar. Veel geld, maar peanuts voor de échte rijken van Singapore en omstreken. Zij zwemmen dan ook in de miljarden, en pronken uiteraard graag met die rijkdom op de sociale media.

1. Elly Lam 

Elly Lam is de dochter van Hong Kong-miljardair Peter Lam en de Taiwanese actrice Hsieh Ling Ling. De erfgename houdt er duidelijk een bevoorrechte levensstijl op na: ze reist de hele wereld rond in grote luxe, en deelt haar trips via Instagram. Tijdens de zomer toerde Elly in Europa rond in haar privéjet, en ging ze onder meer shoppen in Ibiza, Londen en Rimini in Italië. 

🐰 : Happy birthday 🐻 Here’s a 🍉 ... ( 😛 ) #PenguBday 🍹 #elly💕goestophuket

Een foto die is geplaatst door null (@elly) op

: ‘Sup...Ya girl’s back out at sea 💙🌊 #elly💕goestospain 🛥 #formentera #islandlife #villasulmare

Een foto die is geplaatst door null (@elly) op

2. Jamie Chua

Jamie Chua werd bekend toen ze als 20-jarige in het huwelijksbootje stapte met de schatrijke Indonesische zakenman Nurdian Cuaca. Zij was toen aan de slag als stewardess voor Singapore Airlines. Hun huwelijk bleef echter niet duren: in 2011 vroeg het koppel de echtscheiding aan. Jamie vroeg liefst 330.000 dollar per maand aan alimentatie, zodat ze de levensstijl kon verderzetten waar ze intussen aan gewend was geraakt. 

3. Chryseis Tan

De Maleisische Chryseis Tan is de dochter van Vincent Tan, de oprichter van 'Berjaya Corporation Berhad', een van de grootste bedrijven van Maleisië. Forbes schat het vermogen van de man op 1,1 miljard dollar. Maar ook Chryseis doet het alles behalve slecht in het bedrijfsleven: ze is de CEO van een groot en luxueus shoppingcenter in Kuala Lumpur. Ze werkte al samen met grote celebs als Bella Hadid. Daarnaast is ze ook dol op exotische reizen.  

Ze stapte eerder dit jaar in het huwelijksbootje met haar verloofde Faliq Nasimuddin. Ze hielden een gigantische ceremonie die miljoenen kostte. Ook hij zit er warmpjes in: hij runt Naza Group, een bedrijf in vastgoedontwikkeling. Ook hij zou 1,17 miljard dollar waard zijn. 

7 hours to go 💤💤 & #perfectingthejourney with #tumimy 🖤 :: Where to? ✈️ @tumitravel

Een foto die is geplaatst door null (@chrystan_x) op

While waiting for the hubs to arrive... 😛 :: #posefirst 📸 // 🇻🇳

Een foto die is geplaatst door null (@chrystan_x) op

And so the adventure begins... 🤵🏻👰🏻 :: #chrysfaliqeverafter // Dress :: @fiziwoo Shoes :: @jimmychoo 💫

Een foto die is geplaatst door null (@chrystan_x) op

4. Kane Lim

Kane Lim werd geboren in een steenrijke familie in Singapore. Op zijn 20ste verjaardag kreeg hij naar verluidt 1 miljoen dollar op zijn rekening gestort. Kane is erg excentriek, en trekt met zijn levensstijl heel wat aandacht op de sociale media. Hij volgde een modeopleiding in Amerika, en is dan ook verslaafd aan designer schoenen en bling bling-juwelen. Enkel zijn schoenencollectie zou meer dan 365.000 dollar waard zijn. Rihanna is alvast een van zijn trouwe volgers op Instagram, waar hij op uitpakt met zijn extreme rijkdom.  

5. Yen Kuok

Yen Kuok is allicht een van de rijkste 'crazy rich Asians'. Ze is de dochter van een Maleisische zakenman die volgens Forbes de rijkste man van het Oosterse land is. Het zakenblad schat zijn vermogen op meer dan 20 miljard dollar. En daar kan ook Yen Kuok de vruchten van plukken. Ze volgde een topopleiding aan Stanford University, waar ze in 2012 afstudeerde. Intussen woont ze in Hong Kong runt ze de luxueuze webshop Guiltless. 

Darling, he’s already ruined your mascara, don't let him ruin you too 💋➕⛽️💪🏻

Een foto die is geplaatst door null (@yenskiboo) op

Keep your 👁 on the 🏆 - especially if it’s this hot pink #sacdejour from @ysl 👛😍♥️ @guiltless

Een foto die is geplaatst door null (@yenskiboo) op

Be nice. No one likes a shady beach 😎.

Een foto die is geplaatst door null (@yenskiboo) op

6. Feiping Chang

Feiping Chang is een ware IT-girl. Ze woont nu in Hong Kong, maar is geboren in Taipei in China. Ze groeide zowat overal ter wereld op: ze heeft al in Singapore, Sydney en New York gewoond. Nadat ze een financiële opleiding volgde bouwde ze een carrière uit in investment banking. In 2014 lanceerde ze ook haar eigen website over lifestyle. Afgelopen jaar huwde Feiping met Lincoln Li, ook een bankier. Ze gaven elkaar hun jawoord op Capri in Italië.  

I want to see the world, the way I see a world with you 💕

Een foto die is geplaatst door null (@xoxofei) op

Summer vibes 🍉🍉🍉 #croatia #summer #neverwanttoleave

Een foto die is geplaatst door null (@xoxofei) op

7. Dhillon Lee

Hij is nog een jonge twintiger, maar wordt nu al aanzien als een van de belangrijkste influencers van Singapore. Dhillon Lee is de zoon van een multimiljonair, en die geeft hem alles waar hij maar van kan dromen. Hij gaat overal ter wereld skydiven en diepzeeduiken, en houdt enorm van snelle en peperdure wagens.  

Never accept anything less than what you deserve. You teach people how to treat you.

Een foto die is geplaatst door null (@dhillonxlee) op

You can't stop the waves, but you can learn to surf 🌊

Een foto die is geplaatst door null (@dhillonxlee) op

Een foto die is geplaatst door Dhílloи Lee (@dhillonxlee) op

Geprikkeld door het zien van al die luxe en rijkdom? Je kan hier de trailer van 'Crazy Rich Asians' nog eens bekijken.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bruno Beirnaert

  Als ik deze instagramzever zie besef ik hoe gelukkig ik ben... doe zo verder.

 • Rik Wouters

  zo rijk en dan zich gedragen (louis vuitton, poeierauto) als de eerste beste drugdealer uit borgerhout. lijkt me een heel leeg en vervelend bestaan.

 • Pim Pauwels

  Buiten 1tje hebben ze zelf dus nog niets berijkt buiten wat naïeve Instagramvolgers!

 • Desire VD Goede

  Taipei, China? Vooruit, ze hadden ook Taipei, Formosa kunnen geschreven hebben.

 • mike milan

  Heb geleerd op niks of niemand jaloers te zijn.Als iedereen het goed heeft,dan heb ik het ook goed...dus.