'Callboys' wint publieksprijs op povere Nacht van de Vlaamse Televisiesterren

James Arthur
De Vlaamse Televisiesterren zijn uitgereikt voor de tiende keer. Geen grote toeters en bellen voor deze jubileumeditie, het was eigenlijk eerder een feestje in mineur. Gelukkig waren er de Callboys om de boel wat op te fleuren. Bart Hollanders alias Randy Paret won de trofee voor beste acteur. Callboys kreeg ook de publieksprijs.

De Nacht Van De Vlaamse Televisiesterren verliest jaar na jaar wat van zijn glans. De show wordt niet meer uitgezonden op tv. En dat is jammer want de Vlaamse showbizz kan zo'n gala-events wel gebruiken. Zo komt er weer wat leven in de brouwerij. Helaas zat de zaal in het Kursaal in Oostende nu niet eens halfvol.

Veel genomineerden waren wel afgezakt naar de zee. De meeste winnaars waren present. Presentatie was in handen van Xander De Rycke. Geen Bart De Wever die als panda van het podium viel dit keer of een dronken Liesbeth Homans om voor controverse te zorgen.

Op voorhand was er wat heisa geweest omdat de vakjury zeer weinig programma's van VTM had genomineerd, maar bij het uitdelen van de prijzen kon de commerciële omroep toch niet klagen. Zo haalde Wat Als? het van het geweldig populaire Callboys in de categorie Comedy. En won The Voice van Vlaanderen de prijs voor Beste Entertainment in een studio - die prijs werd opgehaald door jurylid Bent Van Looy, Liefde voor Muziek won dan weer in de categorie Beste Entertainment op locatie.

Bent Van Looy neemt zijn award in ontvangst.
Freya Goossens Bent Van Looy neemt zijn award in ontvangst.

De muzikale acts doorheen de show kwamen trouwens ook allemaal uit The Voice - met winnares Lola - en Liefde voor Muziek, met Lady Linn en Isabelle A.

De carrièreprijs was overigens ook voor een VTM gezicht: Paul Jambers werd gelauwerd. Hij kon er helaas niet bijzijn. Hij liet via een videoboodschap weten dat hij en zijn Pascale in Shangai zitten, waar Pascale een prijs in ontvangst moest nemen voor haar laatste boek. En dat bleek net iets belangrijker dan de Televisiesterren.

Bart Hollanders (Randy uit 'Callboys') kreeg de award voor Beste Acteur.
Freya Goossens Bart Hollanders (Randy uit 'Callboys') kreeg de award voor Beste Acteur.

De winnaars

Beste actrice: Eva Van der Gucht
Beste acteur: Bart Hollanders
Beste info: Topdokters
Rijzende ster: Karine Claassen, dankzij haar reportagereeks
Dwars door Amerika
Beste humor en comedy: Wat Als?
Carrièrester: Paul Jambers
Beste entertainment in de studio: The Voice van Vlaanderen
Beste entertainment op locatie: Liefde voor Muziek
Beste drama: Professor T.
Beste presentatrice: Danira Boukhriss
Beste presentator: Otto-Jan Ham
Publieksprijs: Callboys

James Arthur10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Philippe Deckers

  Doe jullie handen uit je zakken...wat een zootje onopgevoede venten...

 • Erwin De Jaeger

  Wat als is het domste programma die ik 1x gezien heb... En dat wint in de comedy? Wat een zever. En wat van Auwch? Dat moest gewonnen hebben. Das pas es leuk om te zien. En vooral het eerste jaar was het een climax! Op en top mooie serie!

 • PATRICK CALLEBERT

  Als Otto Jan Ham al een prijs wint spreken we van niveau onder nul

 • recht in de roos

  al eens gehoord van OVERDOSIS aan pulp en soap ? Altijd dezelfde smoeltjes op tv die zichzelfs verheerlijken in hun gesloten clubje en teren op overheidsgeld en sponsors .

 • M Bonzo

  Volgende reeks voor mij !