Ahmed Daoudi op een foto uit het dossier tegen Shariah4Belgium
Volledig scherm
Ahmed Daoudi op een foto uit het dossier tegen Shariah4Belgium © RV

Nieuw proces voor onterecht veroordeelde Syriëstrijder uit Turnhout

Volgende maand buigt de Antwerpse rechtbank zich opnieuw over Ahmed Daoudi (38), een man uit Turnhout die acht jaar geleden naar Syrië trok en op het grote proces tegen Shariah4Belgium tot tien jaar cel veroordeeld werd.

9 reacties

 • stefan crama

  2 maanden geleden
  Geef zulke kerels nog maar een tweede, derde, vierde, vijfde kans. Je zou voor minder het nut van een rechtstaat in vraag stellen. 
 • Patrik De Weirdt

  2 maanden geleden
  Het speelt geen rol wat hij in Syrië deed. Hij heeft zich moedwillig aangesloten bij een terroristische beweging die massa's doden, gewonden en mishandelden op hun geweten hebben. Het enige wat telt, is dat hij lid was van zowel IS als van Sharia4Belgium. 
 • willem merken

  2 maanden geleden
  Verdenk die advocaat dat hij veel centen wil en verder sympathie heeft voor zijn kliënten. Je hoort hem alleen als het misdrijven/misdaden zijn van zijn broeders.
 • LUC WULLAERT

  2 maanden geleden
  Hij was in Syrie dus zal er wel iets aan de hand geweest zijn.Al was het dat hij meehielp om strijders te genezen.Dat zal er voor gezorgd hebben dat deze personen opnieuw konden doden
 • Rudy Chalmet

  2 maanden geleden
  Hij was lid van Sharia4Belgium , hij gaf daar gevechtslessen , denk dat dit wel genoeg redenen zijn voor de veroordeling ....
 1. Belkacem vangt bot: haatspraak valt niet onder vrijheid van meningsuiting
  EHRM

  Belkacem vangt bot: haatspraak valt niet onder vrijheid van meningsui­ting

  Fouad Belkacem, de woordvoerder van de in 2012 ontbonden radicale moslimorganisatie Shariah4Belgium, heeft bot gevangen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. De videoboodschappen die Belkacem in het verleden heeft gemaakt, kunnen bestempeld worden als haatdragend en vallen niet onder de vrijheid van meningsuiting zoals voorzien in artikel 10 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Dat heeft het Hof vandaag geoordeeld.
 1. Zo vraag je een compensatie voor je zonnepanelen aan
  Play
  Uitgelegd

  Zo vraag je een compensa­tie voor je zonnepane­len aan

 2. Is dit de droomhond van elke man?
  Play

  Is dit de droomhond van elke man?