afp
Volledig scherm
© afp

Fouad Belkacem "heeft spijt" en wil Belgische nationaliteit behouden

Het Grondwettelijk Hof heeft zich vandaag gebogen over de prejudiciële vragen van het Antwerpse hof van beroep in verband met de nationaliteitsafname van Fouad Belkacem. De veroordeelde leider van de terroristische groepering Sharia4Belgium woonde de zitting bij, die uit veiligheidsoverwegingen achter gesloten deuren plaatsvond. Zijn advocate verklaarde na afloop dat Belkacem zijn spijt had betuigd en dat hij in België wil blijven.

207 reacties

 • Wesley Kenis

  5 jaar geleden
  Nu heeft hij spijt maar toen hib aanzette tot geweld was er weinig van te merken. Die doet gewoon alles om zijn voordelen te behouden en voor de rest is het islam al wat de klok slaat bij hem. Geen medelijden en buitenzetten die terrorist.
 • Polle Vandendesser

  5 jaar geleden
  Uitleveren aan Syrië ,zal daar vlug weten welke nationaliteit hij krijgt !!!
 • Marc Baert

  5 jaar geleden
  Hij heeft waarschijnlijk ook nog belooft om in België zijn plechtige communie te doen zeker. T word heel hoog tijd orde op zaken te stellen met criminelen . Er is anders iets anders aan het bewegen in België en de rest van Europa . Dus rechters en politiekers doe uw werk . Want die gaan daar minder complimenten aan verkopen .
 • August Leemans

  5 jaar geleden
  Als die zijn Belgische nationaliteit niet verliest dan is dit een zeer slechte boodschap voor al wie zich met een dubbel nationaliteit crimineel gedraagt. Zet nu eindelijk de puntjes eens op de i en maak van dit proces een statement waar men niet naast kan kijken.
 • Christophe Moser

  5 jaar geleden
  Volgens de koran mag die kerel tegen ons ongelovigen liegen dat het niet meer schoon is om zijn moslim-doel te bereiken. Gaan we erop zitten wachten tot we erachter komen en knallen we dat stuk crapuul dan pas buiten OF beslissen we nu al dat we ondertussen genoeg weten en gezien hebben om vervolgens juist hetzelfde te doen!!