Nieuwe mijlpaal voor Romelu Lukaku.
Volledig scherm
Nieuwe mijlpaal voor Romelu Lukaku. © EPA

Tussen de allerbesten ooit in de Serie A: Lukaku op één na snelste buitenlander die 50 goals scoort voor Italiaanse club

Serie AEen topspits moet hij voor laten gaan. Tegen Crotone heeft Romelu Lukaku de kaap van vijftig goals in Italiaanse loondienst gerond. Puur cijfermatig plaatst hij tussen de allerbeste buitenlandse aanvallers die de Serie A ooit heeft gekend.

10 reacties

 • Christiaan GOETHALS

  2 maanden geleden
  Romulu speelde dit weekend een zeer sterke wedstrijd, bijna perfect in zijn aannemen en afgeven van de bal. Ik denk dat Rom een van de weinigen is die nog groeit. Het is duidelijk, met één verdediger houdt men hem niet meer af, er moeten er drie zijn die Rom moeten vasthouden.
 • Erwin Van Roy

  2 maanden geleden
  Frank Voorspoels de spelers die je opnoemt zijn allemaal 5 tot 13 jaar ouder dan lukaku als je dan terug gaat kijken naar hun stats toen ze ook 27 jaar waren dan zou ik zeggen Ronaldo en Messi op 1 en 2 maar de andere 3 waren niet beter of slechter dan Lukaku. Lukaku behoort zeker tot de top 5 in de wereld en kan nog groeien.
 • frank voorspoels

  2 maanden geleden
  Top 10 dat zeker wel maar hoger niet . Top 5 ter wereld zijn voor mij , Messi , Ronaldo , Lewandovski , Benzema , Ibrahimovic .
 • james Verlinden

  2 maanden geleden
  Blijven progressie willen maken, of Inter is het plafond.
 • PLANCKAERT Johan

  2 maanden geleden
  lukaku is de beste goalgetter die ooit heeft rond gelopen in Belgie. Technische verfijning is minder belangrijk. Torinstinct en scoren is het enige wat telt bij een spits.
 1. Ooit bijna ploegmaats bij Juventus, nu start Romelu Lukaku even straf als Cristiano Ronaldo in Italië
  PREMIUM
  Serie A

  Ooit bijna ploegmaats bij Juventus, nu start Romelu Lukaku even straf als Cristiano Ronaldo in Italië

  De discussie over kwaliteiten en palmares laten we gesloten, maar in één lijstje staat Romelu Lukaku nu wel naast Cristiano Ronaldo. De headlines na Crotone gingen gisteren terecht naar hattrickheld Lautaro, maar ‘Big Rom’ eiste wel zijn plaats op in de historie. Zijn even straffe Italiaanse start als CR7. En dat terwijl ze in 2019 bijna ploegmaats waren bij Juventus, ze stuurden mekaar zelfs enkele berichtjes.
 2. Daan Dierckx jongste speler in Serie A voor Parma dat op de valreep gelijkspel moet toestaan tegen Sassuolo
  Serie A

  Daan Dierckx jongste speler in Serie A voor Parma dat op de valreep gelijkspel moet toestaan tegen Sassuolo

  Het gaat snel voor Daan Dierckx. Onze 17-jarige landgenoot startte vandaag bij Parma in de Serie A tegen Sassuolo. De centrale verdediger maakte deze winter de overstap van de Genkse beloftenkern naar Italië. Ook bij Parma zou hij eerst nog bij de beloften uitkomen, maar nu speelt hij dus meteen in de Serie A. Dierckx is daarmee op zijn 17de de eerste speler in de Serie A uit het geboortejaar 2003.
 1. Mads Pedersen: "Stuyven leverde schitterend werk in de slotkilometer"
  Play
  Wielrennen

  Mads Pedersen: "Stuyven leverde schitte­rend werk in de slotkilome­ter"

 2. REACTIES. Van Avermaet: “Ik was op de afspraak waar het moest - Wellens: “Onzichtbaar openingsweekend”
  Play
  Wielrennen
  8

  REACTIES. Van Avermaet: “Ik was op de afspraak waar het moest - Wellens: “Onzicht­baar openings­week­end”

  28 februari