Volledig scherm
© AFP

Romelu Lukaku verwijt Manchester United niks: “Ach, ik was gewoon toe aan een nieuwe uitdaging”

Buitenlands voetbalZijn eerste grote interview sinds de transfer naar Inter. Op BBC Football Focus kwam hij terug op zijn woelige laatste jaar bij Manchester United. Respectvol, zonder iemand een steen te werpen. Zegt Romelu Lukaku: “Ik was gewoon toe aan een andere uitdaging.”

 1. Evolutie als rode draad in zijn loopbaan: hoe Cristiano Ronaldo zichzelf blijft heruitvinden
  PREMIUM
  Serie A

  Evolutie als rode draad in zijn loopbaan: hoe Cristiano Ronaldo zichzelf blijft heruitvin­den

  Een doelpuntenmachine die zichzelf moet blijven heruitvinden. Ooit was Cristiano Ronaldo een energieke dribbelaar die bewakers migraine bezorgde: “Ze moesten aan de zuurstoffles.” Op zijn vijfendertigste schakelt hij vaker in cruise control: economischer, maar nog altijd dodelijk efficiënt . Achtergrondverhaal over hoe CR7 evolueerde: van Manchester, over Madrid tot Turijn. Topschutter in Engeland, topschutter in Spanje, straks ook topschutter in de Serie A?
 2. Ontgoochelde Romelu Lukaku sprak vier dagen niet, maar nu opent hij weer de jacht op een prijs: “Ik verlang naar verlossing en succes”
  Serie A

  Ontgoochel­de Romelu Lukaku sprak vier dagen niet, maar nu opent hij weer de jacht op een prijs: “Ik verlang naar verlossing en succes”

  Naar eigen zeggen heeft hij na zijn owngoal in de Europa Leaguefinale vier dagen gezwegen. Zo groot was de ontgoocheling. Romelu Lukaku (27) maakt zich met Inter op voor het nieuwe Serie A-seizoen - zaterdag trappen ze thuis af tegen Fiorentina (20u45). Een jacht op de titel, met Big Rom als zijn leider. “Alleen door te lijden word je beter.”