Volledig scherm
© Instagram

Ploegmaat niet opgezet met reactie Kean op racistische spreekkoren, andere toppers steunen supertalent wél

Serie ABewogen avondje voor Moise Kean (19) gisteren. De nieuwste ster aan het Italiaanse voetbalfirmament werd in de uitwedstrijd van Juventus bij Cagliari de hele match door racistisch bejegend, waarna hij op zijn beurt verhaal ging halen bij de thuisfans toen hij de 0-2 had gescoord. Een actie die op weinig bijval kon rekenen bij ploegmaat Bonucci, maar intussen hebben zich al een pak andere (ex-)voetballers achter het toptalent geschaard.

 1. Bekroond als voetballer én als mens: Romelu Lukaku krijgt aparte Italiaanse prijs
  Serie A

  Bekroond als voetballer én als mens: Romelu Lukaku krijgt aparte Italiaanse prijs

  Mooie bekroning voor Romelu Lukaku. Als mens en als voetballer. Op het festival van de toonaangevende Italiaanse sportkrant Gazzetto dello Sport kreeg hij de Premio internazionale Giacinto Facchetti. Een prijs die sinds 2006 wordt uitgereikt in nagedachtenis van de Italiaanse ex-voetballer. De Gazzetta wil op die manier voetbalpersoonlijkheden in de bloemetjes zetten die uitblinken in sportiviteit, eerlijkheid, correct gedrag en fair-play.
 2. Ontgoochelde Romelu Lukaku sprak vier dagen niet, maar nu opent hij weer de jacht op een prijs: “Ik verlang naar verlossing en succes”
  Serie A

  Ontgoochel­de Romelu Lukaku sprak vier dagen niet, maar nu opent hij weer de jacht op een prijs: “Ik verlang naar verlossing en succes”

  Naar eigen zeggen heeft hij na zijn owngoal in de Europa Leaguefinale vier dagen gezwegen. Zo groot was de ontgoocheling. Romelu Lukaku (27) maakt zich met Inter op voor het nieuwe Serie A-seizoen - zaterdag trappen ze thuis af tegen Fiorentina (20u45). Een jacht op de titel, met Big Rom als zijn leider. “Alleen door te lijden word je beter.”