Speelster Cecilia Salvai imiteert op stereotiepe wijze een Aziatisch persoon.
Volledig scherm
Speelster Cecilia Salvai imiteert op stereotiepe wijze een Aziatisch persoon. © Twitter

Juventus verontschuldigt zich voor racistische tweet en ‘onvergeeflijke fout’, maar sponsor Adidas eist een woordje uitleg

VoetbalEen aanstootgevende foto op het Twitter-account van het vrouwenteam van Juventus lokt heel wat commotie uit. Op de beruchte foto portretteert een speelster van de Italiaanse club een Aziatisch persoon op een wel erg stereotiepe manier. De Oude Dame verwijderde de tweet inmiddels en excuseerde zich, maar kledingsponsor Adidas treedt toch in dialoog met de club om dit soort incidenten in de toekomst te vermijden. 

3 reacties

 • Ludo Vermeulen

  2 maanden geleden
  Het is volgens mij veel erger dat haar club en Adidas meegaan in de hysterie. Zelfs al is het helemaal geen racisme maar een leuke foto.
 • Pierre Vanden Meersschaut

  2 maanden geleden
  Volledig met je eens Alain, het was volgens mij grappig bedoeld en niet kwetsend of racistisch. De balans dreigt inderdaad compleet de andere kant in ons eigen gezicht uiteen te spatten.
 • Alain De Jonge

  2 maanden geleden
  Woke, woke, woke ... binnenkort mag zelfs een onschuldig grapje niet meer van de 'voorvechters voor vrije meningsuiting' ... hoe de boemerang langzaam maar zeker in hun eigen gezicht zal terugkomen