Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Door het afscheid van Vermaelen is de blik nu op hem gericht: hoe zou het nog zijn met Zinho Vanheusden?

Buitenlands voetbalDe ogen zijn op Zinho Vanheusden (22) gericht nu met Thomas Vermaelen alweer een patron van de defensie bij de Duivels weg is. Een impressie van zijn eerste zes maanden in de Serie A. Een periode van ontgoocheling, frustratie, maar ook en vooral: hoop. De vorm is in stijgende lijn.

17 reacties

 • Herman Thys

  1 jaar geleden
  Hij was een grote belofte en zal dat nog wel efkes blijven vrees ik.Geef hem nog een paar seizoenen blessure vrij en vormpeil omhoog voor je spreekt van een vaste waarde.
 • Eric Bex

  1 jaar geleden
  Jammer van zijn talrijke blessures want intrinsiek is Zino de beste Belgische jonge verdediger.
 • Rik Cappelle

  1 jaar geleden
  Ene met de vallende ziekte en matennaaier eerste klas.
 • eric debanne

  1 jaar geleden
  Jammer dat hij meestal gekwetst is anders zou die de beste verdediger kunnen zijn voor de rode duivels ! Want met de andere is het net een stuk " grotere " achteraan ...🙄
 • johan de vylder

  1 jaar geleden
  9x van de 12 matchen in de basis,67 min gemiddeld gespeelt,dat hij eerst volwaardig speler word bij zijn ploeg die achteraan staat in italie
 1. Romelu Lukaku over zijn zwakke jaar 2022 en het mislukt WK: “Na Kroatië zei ik tegen mezelf: ‘Afkicken, rusten en opnieuw beginnen’”
  Play
  PREMIUM
  Serie A

  Romelu Lukaku over zijn zwak 2022 en het mislukte WK: “Na Kroatië zei ik tegen mezelf: ‘Afkicken, rusten en opnieuw beginnen’"

  Er zit een beetje Kamal Kharmach in de recordschutter van de Duivels. Ook Romelu Lukaku (29) houdt graag een eindejaarsconference. De ene al met explosievere quotes en schade dan de andere. Dit is ‘Big Rom’ over zijn slechtste jaar ooit als topspits, de Rode Duivels, de kilo’s en zijn goede voornemens. “Wat zeg jij op de kritiek dat Lukaku niet meer zo krachtig en machtig is als twee jaar geleden?”
 2. De close call van De Ketelaere voor Qatar: op de bank bij AC Milan en target van de bondscoach niet gehaald
  PREMIUM
  RODE DUIVELS

  De close call van De Ketelaere voor Qatar: op de bank bij AC Milan en target van de bondscoach niet gehaald

  Het target dat Roberto Martínez had vooropgesteld, haalt hij niet. Tegen Cremonese startte steraankoop Charles De Ketelaere (21) voor de vierde keer op rij op de bank bij AC Milan – hij kreeg 16 minuten. Een status die steeds meer vragen oproept. Wat is er aan de hand met ‘CDK’? Waarom wordt zijn WK-selectie een close call? En hoe verging het andere collega-Duivels die van de Jupiler Pro League naar een Europese topclub gingen in hun eerste maanden bij hun nieuwe werkgever?
 3. Marc Degryse ziet veel positiefs in het afscheid van Vermaelen, máár: “Dit vermindert onze WK-kansen toch weer met een paar procenten”
  PREMIUM
  Rode Duivels

  Marc Degryse ziet veel positiefs in het afscheid van Vermaelen, máár: “Dit vermindert onze WK-kansen toch weer met een paar procenten”

  Thomas Vermaelen (36) zet een punt achter zijn actieve carrière en zal dus ook niet meer uitkomen voor de Rode Duivels. Vermaelen zal wel nauw betrokken blijven bij de nationale ploeg, want hij wordt assistent van bondscoach Roberto Martínez. Een goeie zaak, vindt onze huisanalist Marc Degryse. “Mannen als Bornauw, Theate, Delcroix en Vanheusden kunnen de ervaring van Vermaelen wel gebruiken. Maar anderzijds verliezen de Rode Duivels wel weer kwaliteit...”