Supporters van Atalanta Bergamo vieren de 4-1-winst tegen Valencia.
Volledig scherm
Supporters van Atalanta Bergamo vieren de 4-1-winst tegen Valencia. © Photo News

De voetbalmatch die nooit mocht gespeeld worden: “Atalanta - Valencia was biologische bom”

Serie A40.000 zegedronken tifosi omarmden en kusten elkaar na een onvergetelijke avond voor Atalanta. Het is woensdagavond 19 februari en in San Siro, in de heenmatch van de achtste finale van de Champions League, staat er op het scorebord: Atalanta Bergamo - Valencia 4-1. Een maand later wijzen verschillende dokters net naar die match als een van de grootste triggers voor de coronachaos die momenteel in de regio Lombardije heerst. 

15 reacties

 • Jeanpol Buyle

  1 jaar geleden
  Voetbal afschaffen:!? voetbal is opium voor het volk, net als godsdienst. Een uitlaatklep dus...
 • Ivan .Vanmechelen

  1 jaar geleden
  Hier hebben we het te danken aan de terug kerende ski vakantiegangers. Die hebben het vrolijk binnen gebracht i.p.v. een beetje burgerzin te hebben en een tijdje in quarantaine te gaan. Waar zitten nu al die ontkenners???????
 • constan vriel

  1 jaar geleden
  maar het gepeupel gaat ook nog snel wat vieren net voor de café's moesten sluiten, hoe dom ben je dan, en dat heeft niets met geld te maken.
 • Jo Nijs

  1 jaar geleden
  De hoofdoorzaak was niet een of andere voetbalwedstrijd, de hoofdoorzaak was de chinese regering die nagelaten heeft om andere landen internationaal in te lichten over het virus en zijn eigenschappen. Italie viel uit de lucht toen het er plots opdook...
 • Gianfranco Canalis

  1 jaar geleden
  Hier en daar werd er gespeeld zonder toeschouwers en gelukkig zijn er nog verstandige mensen aan het roer.Aan de andere kant hebben de geldwolven hun slag thuis gehaald met alle gevolgen van dien maar jammer genoeg zijn dit zure vijgen na Pasen die nog lang zullen nasmaken voor de onschuldige slachtoffers ervan.
 1. Ex-turnster Aagje Vanwalleghem over verontschuldigingen: "Belangrijk moment"
  Play

  Ex-turn­ster Aagje Vanwalleg­hem over veront­schul­di­gin­gen: "Belangrijk moment"

 2. Gefrustreerde Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal
  Play

  Gefrus­treer­de Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal