De Ketelaere was er vlak voor de pauze dichtbij: zijn kopbal gaat nipt over.
Volledig scherm
De Ketelaere was er vlak voor de pauze dichtbij: zijn kopbal gaat nipt over. © AFP

CDK zal eerste Milanese derby niet snel vergeten: foutje bij tegengoal, maar hij én Milan herstellen zich. Italiaanse pers: “Hij trok geen konijn uit zijn hoed”

Serie AZijn mannen voor de grote momenten stonden op: fenomeen Raphael Leão, de onvermijdelijke Olivier Giroud en doelman Mike Maignan bezorgden AC Milan de zege tegen stadsrivaal Inter (3-2). Ook Charles De Ketelaere (21) zal zijn vuurdoop in de derby della Madonnina niet snel vergeten. Al liet hij die dodelijke fout bij de opener van Brozovic wel snel achter zich. Lesje geleerd. De superlatieven in de Italiaanse pers bleven - terecht - uit: “Loste de verwachtingen niet in.” Hadden ze die zelf dan niet te hoog gelegd? AC Milan en Napoli delen voorlopig de leiding in de Serie A.

 1. "Als Lukaku Inter aan 20ste titel helpt, wordt hij weer onsterfelijk”: Italiaanse journalisten kaderen opvallend initiatief van ultra’s
  Serie A
  37

  "Als Lukaku Inter aan 20ste titel helpt, wordt hij weer onsterfe­lijk”: Italiaanse journalis­ten kaderen opvallend initiatief van ultra’s

  Als het van de ultra’s van Inter afhangt, zal Romelu Lukaku niet onmiddellijk met alle liefde van de wereld worden overladen bij zijn terugkeer. Want zijn “verraad” door vorige zomer naar Chelsea te verkassen, dat is supportersgroep De Curva Nord nog niet vergeten. “Hij werd hier behandeld als een koning, nu is hij een speler zoals zovelen.” Italiaanse voetbaljournalisten die de club volgen, begrijpen het initiatief, maar zeggen ook: “Het kan snel keren.”
 2. Tripadvisor CDK. Sterren over de nieuwe trekpleister van Milaan: “Hij is van puur kristal. Je moet hem alleen oppoetsen en beschermen” (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
  PREMIUM
  BUITENLANDS VOETBAL

  Tripadvi­sor CDK. Sterren over de nieuwe trekpleis­ter van Milaan: “Hij is van puur kristal. Je moet hem alleen oppoetsen en beschermen” (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

  De blinkende Madonnina heeft nog geen plaats moeten ruimen. Op de hoogste torenspits van de Duomo, dé toeristische attractie van Milaan, hebben ze nog geen gouden beeldje van Charles De Ketelaere neergezet. Toch zijn de voorlopige reviews over de nieuwe trekpleister van AC Milan overwegend lovend. Wereldkampioenen, Milan-legenden en oud-Serie A-sterren hebben allemaal hun zegje gedaan over ‘CDK’. Van Ronaldo, over Fabio Cannavaro en Dries Mertens tot Carlo Ancelotti. Lees hier op de dag van de Milanese derby de beoordelingen van prominenten in Italië. En laat vooral ook uw review na.