1. Lonen in de Serie A: Romelu Lukaku grootverdiener bij Inter, Dries Mertens het nummer drie bij Napoli
  Serie A

  Lonen in de Serie A: Romelu Lukaku grootver­die­ner bij Inter, Dries Mertens het nummer drie bij Napoli

  Net zoals vorig seizoen doen slechts twee spelers beter. Romelu Lukaku (27) moet in de Serie A alleen de ongenaakbare Cristiano Ronaldo en de Nederlander Matthijs de Ligt laten voorgaan wat betreft vast jaarsalaris. Dat schrijft de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport. Ronaldo is nog altijd - niet geheel verrassend - de absolute grootverdiener met een jaarsalaris van 31 miljoen euro. Dries Mertens gaat er dankzij zijn contractverlenging wat op vooruit in Napels. Alle bedragen hieronder zijn netto. Zonder tekengelden, portretrechten en prestatiegerichte bonussen.
 2. Bekroond als voetballer én als mens: Romelu Lukaku krijgt aparte Italiaanse prijs
  Serie A

  Bekroond als voetballer én als mens: Romelu Lukaku krijgt aparte Italiaanse prijs

  Mooie bekroning voor Romelu Lukaku. Als mens en als voetballer. Op het festival van de toonaangevende Italiaanse sportkrant Gazzetto dello Sport kreeg hij de Premio internazionale Giacinto Facchetti. Een prijs die sinds 2006 wordt uitgereikt in nagedachtenis van de Italiaanse ex-voetballer. De Gazzetta wil op die manier voetbalpersoonlijkheden in de bloemetjes zetten die uitblinken in sportiviteit, eerlijkheid, correct gedrag en fair-play.
 1. Inter en Cagliari vinden geen akkoord over Nainggolan
  Serie A

  Inter en Cagliari vinden geen akkoord over Nainggolan

  Geen terugkeer naar Cagliari voor Radja Nainggolan. Inter en Cagliari raakten er onderling niet uit. Nainggolan was persoonlijk rond met de club waar hij vorig jaar op huurbasis aan de slag was en drong aan op een transfer. Uiteindelijk kon Cagliari niet betalen wat Inter vroeg - circa 12 miljoen euro. Een domper voor Nainggolan. Hij is bij Inter vijfde of zesde keuze op het middenveld. Conte wil hem wel kansen geven, maar kan hem onvoldoende speelminuten beloven. Nainggolan besliste vorige week om te pushen voor een transfer, ondanks speelminuten in de eerste wedstrijd tegen Fiorentina. De ex-Rode Duivel brak destijds door bij Cagliari. Vorig jaar speelde hij op huurbasis op Sardinië, om zijn zieke vrouw bij te staan.
 1. De onmogelijke liefde laait weer op: gunt Antonio Conte een tweede kans aan Radja Nainggolan bij Inter?
  PREMIUM
  Serie A

  De onmogelij­ke liefde laait weer op: gunt Antonio Conte een tweede kans aan Radja Nainggolan bij Inter?

  De discotheken in Milaan vieren feest, merkte een schalkse volger op Instagram op. De emoji van Radja Nainggolan stak de tong uit: “De lokale economie kan een zetje gebruiken.” Zie daar Ninja en Inter, Ninja en Antonio Conte, la seconda parte. Uw krant schetst de achtergronden bij de toekomst van Nainggolan op San Siro: een gecompliceerd verhaal van elkaar afstoten en weer aantrekken. Er heeft er eentje een hekel aan zich in bochten wringende mooipraters.
 1. Ontgoochelde Romelu Lukaku sprak vier dagen niet, maar nu opent hij weer de jacht op een prijs: “Ik verlang naar verlossing en succes”
  Serie A

  Ontgoochel­de Romelu Lukaku sprak vier dagen niet, maar nu opent hij weer de jacht op een prijs: “Ik verlang naar verlossing en succes”

  Naar eigen zeggen heeft hij na zijn owngoal in de Europa Leaguefinale vier dagen gezwegen. Zo groot was de ontgoocheling. Romelu Lukaku (27) maakt zich met Inter op voor het nieuwe Serie A-seizoen - zaterdag trappen ze thuis af tegen Fiorentina (20u45). Een jacht op de titel, met Big Rom als zijn leider. “Alleen door te lijden word je beter.”
 2. Zlatan (38) na zijn dubbel in Serie A-opener AC Milan: “Als ik 20 was geweest, had ik 4 keer gescoord”
  Play
  Serie A

  Zlatan (38) na zijn dubbel in Serie A-opener AC Milan: “Als ik 20 was geweest, had ik 4 keer gescoord”

  Alsof de tijd heeft stilgestaan. Zlatan Ibrahimovic, 38 lentes jong, was goed voor de beide goals in AC Milans eerste match in de Serie A 2020-’21. De ‘rossoneri’ wonnen met 2-0 van Bologna, Saelemakers speelde de tweede helft als vervanger van de Spanjaard Castillejo. En ook na de match pakte de Zweedse spits uit met twee oneliners waar alleen hij een patent op heeft.
 1. Te veel oesters gegeten? Neen, wel degelijk corona: Napoli-voorzitter maakt geen reclame voor Serie A
  Play
  Serie A

  Te veel oesters gegeten? Neen, wel degelijk corona: Napoli-voorzitter maakt geen reclame voor Serie A

  Aurelio De Laurentiis heeft zijn twijfelachtige eer van erg flamboyante voorzitter van Napoli opnieuw alle eer aangedaan. Terwijl hij al symptomen vertoonde -die hij zelf toeschreef aan een indigestie door het eten van oesters- woonde de man (71) woensdag toch nog een vergadering van de Lega Serie A in Milaan bij. Een mondmasker bij het verlaten van het gebouw? Hoeft niet, vond de gewezen filmproducent. Vandaag maakte de club bekend dat zijn voorzitter positief testte op Covid-19.
 1. Hij scoorde 4 keer in CL-duel tegen Valencia, maar nu zit Atalanta-spits Iličić thuis met depressie: “Coronacrisis zorgde voor kortsluiting”
  Champions League

  Hij scoorde 4 keer in CL-duel tegen Valencia, maar nu zit Atalanta-spits Iličić thuis met depressie: “Coronacri­sis zorgde voor kortslui­ting”

  Geen Josip Iličić (32) morgen in de kwartfinale van de Champions League tussen Atalanta en PSG. De club uit Bergamo moet zijn goalgetter, die tegen Valencia nog vier keer scoorde, voor onbepaalde duur missen. De gevoelige Sloveen zou kampen met psychische problemen. Volgens betrouwbare Italiaanse media een gevolg van de coronacrisis. “We hopen dat hij uit dit diepe dal kan klimmen”, maakt Atalanta-coach Gasperini zich zorgen.
 2. What happens in Ibiza... Dries Mertens en Kat Kerkhofs steken liefde niet weg op vakantie
  Time-out

  What happens in Ibiza... Dries Mertens en Kat Kerkhofs steken liefde niet weg op vakantie

  De thermometer op Ibiza ging nog wat extra de hoogte in - en ‘t is er dezer dagen al 30 graden of warmer. Dries Mertens en zijn vrouw Kat Kerkhofs staken er dinsdag hun liefde allerminst weg. Een paparazzifotograaf legde het koppel vast toen ze onder meer een innige kus deelden en enkele opmerkelijke poses aannamen in de azuurblauwe zee. Gisteren waren de twee alweer op een volgende vakantiespot: samen op de motor in de Franse Limousin.
 1. “Ik heb maandenlang stront moeten eten”: Conte zoekt confrontatie met Inter-bestuur
  Serie A

  “Ik heb maanden­lang stront moeten eten”: Conte zoekt confronta­tie met In­ter-be­stuur

  Iets wat ze bij Juventus en Chelsea ongetwijfeld ook nog kennen. Het seizoen zit erop, dus zoekt Inter-coach Antonio Conte (51) de confrontatie met het bestuur. “Ik heb maandenlang stront moeten eten, zonder enige vorm van bescherming te zien”, klonk het afgelopen weekend snoeihard bij de flamboyante Italiaan. Ondertussen nam hij wel al wat gas terug, maar een ideale aanloop naar de belangrijke Europa League-confrontatie met het Spaanse Getafe van morgen is het allerminst.