Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Zo verleid je met ‘liefdestaal’, volgens liefdesexpert Leo Bormans: “Grote epistels, kleine vleierijen, maakt niet uit, zolang je maar je hart vertaalt”

“Ik hou van jou”. Zelfs een hele Van Dale verbleekt bij die vier woorden. Er is geen krachtiger medium om de liefde te betuigen dan taal, vindt ook bestsellerauteur en liefdesexpert Leo Bormans. Hij legt uit hoe je de liefdestaal hanteert en hoe de juiste woorden op het juiste moment de liefdesvlam kunnen aanwakkeren of gaande houden. Want een woord zegt nog steeds meer dan duizend emoji’s. “Shakespeare hoef je niet te zijn. Zolang wat je zegt maar persoonlijk is, dát telt.”

 1. Hoe viert de Vlaming valentijn? 3 op de 10 singles voelen zich ongelukkig op deze dag

  Hoe viert de Vlaming valentijn? 3 op de 10 singles voelen zich ongelukkig op deze dag

  Vandaag, op 14 februari, is het de Dag der Geliefden. Maar hoe hard leeft valentijn bij de Vlamingen? En wat met de singles? “Een kwart van de Vlaamse koppels heeft door corona minder zin om iets speciaals te doen voor de hoogdag van de liefde. En ja, dat laat zich ook voelen in de portemonnee: aan cadeaus wordt minder geld uitgegeven.” Dat blijkt uit een nieuwe studie van iVox. Op vraag van radiozender JOE werd nagegaan hoe het gesteld is met ons gevoel voor romantiek.
 2. Van ‘apocalypsing’ tot ‘tindermoeheid’: zo gaan we daten in 2021 volgens relatietherapeut Chloé De Bie. “We worden steeds vrijer in de liefde”
  PREMIUM

  Van ‘apocalyp­sing’ tot ‘tindermoe­heid’: zo gaan we daten in 2021 volgens relatiethe­ra­peut Chloé De Bie. “We worden steeds vrijer in de liefde”

  Cupido heeft er een zwaar jaar opzitten. Door corona leek het voor veel singles moeilijker dan ooit om nieuwe mensen te ontmoeten en flirten gebeurde vooral online. Probeer dan maar eens raak te schieten als engeltje van de liefde. Het staat dan ook vast dat ons datingleven er in 2021 anders zal uitzien. Van skypedaten tot seksbuddy’s: klinisch psycholoog, seksuoloog en relatietherapeut Chloé De Bie somt op wat de grootste trends zijn.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!