Getty Images/EyeEm
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/EyeEm

Zo komen gearrangeerde huwelijken tot stand anno 2021: “Ik heb geluk gehad, het was liefde op het eerste gezicht”

“Ik ken massa’s moslims die geboren zijn in westerse landen, maar er toch voor kiezen om zich te laten matchen. En vervolgens heel gelukkig zijn in hun huwelijk.” Het lijkt een ver-van-mijn-bedshow, maar vergis je niet: ­wereldwijd hebben anno 2021 maar liefst twee miljard mensen een gearrangeerd huwelijk. De Amerikaanse moslima Huda Fahmy schreef een hilarische comic over hoe zo’n modern gearrangeerd huwelijk tot stand komt. “Mijn ouders hebben mijn toekomstige man aan een uitgebreid onderzoek onderworpen.”

  1. Ariana Grande trouwt met ‘ceremini’: ook onder Belgische koppels is dat een trend. “Zot dat we eerst duizenden euro’s wilden uitgeven”
    PREMIUM

    Ariana Grande trouwt met ‘ceremini’: ook onder Belgische koppels is dat een trend. “Zot dat we eerst duizenden euro’s wilden uitgeven”

    “Nu waren vage kennissen of verre familie tenminste niet op de tenen getrapt, omdat ze geen uitnodiging kregen.” Net als popster Ariana Grande, die vorige week in het huwelijksbootje stapte, kozen deze vier Belgische getrouwde koppels voor een ‘ceremini’: een huwelijksceremonie in miniformaat. Soms gedwongen door corona, soms ook niet. Ze vertellen over de onverwachte voordelen van trouwen in intieme kring en hoe zo’n dag er praktisch aan toe gaat. “Minder stress, minder vermoeidheid. We konden des te meer genieten.”