Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Zin in seks wordt bepaald door je dirty mind. “Je brein is je belangrijkste seksorgaan”, zeggen deze 2 onderzoekers

Waarom is de kans dat mannen klaarkomen tijdens seks veel groter dan bij vrouwen? Waarom wordt de ene opgewonden van een pak slaag op de billen en heeft de andere een voetenfetisj? Seksuoloog Marieke Dewitte en neurowetenschapper Janniko Georgiadis bestudeerden hoe mensen zin krijgen in seks en geven antwoord op een aantal belangrijke vragen. “Een bevredigende ervaring is erg belonend voor je brein en smaakt naar meer. Maar seks kan je evengoed afleren.”

 1. “Waarom val ik altijd op foute mannen?” 6 nieuwe inzichten over moderne liefde van relatietherapeute Esther Perel

  “Waarom val ik altijd op foute mannen?” 6 nieuwe inzichten over moderne liefde van relatiethe­ra­peu­te Esther Perel

  De wereldberoemde Esther Perel is (even) back in town, en dat zal ’t Stad geweten hebben. Een zo goed als uitverkochte Stadsschouwburg nam maandagavond collectief plaats op de bank van de Belgisch-Amerikaanse relatietherapeute. Nadat ze haar licht wierp op de toekomst van onze relaties, analyseerde ze prangende liefdesvragen vanuit het publiek. Vergezeld van de occasionele ‘shit’, ‘fuck’, ‘asking for a friend’ en een vleugje vrouwelijk narcisme.
 2. 1 op de 10 vrouwen worstelt met anorgasmie. Ook Chelsy (26) kwam nog nooit klaar: “zelfs met de Satisfyer Pro lukt het niet”
  PREMIUM

  1 op de 10 vrouwen worstelt met anorgasmie. Ook Chelsy (26) kwam nog nooit klaar: “zelfs met de Satisfyer Pro lukt het niet”

  “Vriendinnen kwamen instant klaar met de Satisfyer Pro. Maar bij mij: niks. Toen begon ik me zorgen te maken.” Chelsy Vanlerberghe (26) heeft nog nooit een orgasme gehad. Ja, ze heeft seks en ze geniet er ook van. Maar toch lukt het haar al jaren niet om klaar te komen. Het beestje heeft een naam: ‘anorgasmie’. Een op de tien Vlaamse vrouwen heeft er weleens last van. Met haar podcast ‘Klaar om te komen’ verbreekt Chelsy het taboe en zoekt ze naar antwoorden. “Waarom vinden we die paar seconden op het einde van seks belangrijker dan al het plezier vooraf?”