jan vandevyver
Volledig scherm
© jan vandevyver

Zangeres Severine Doré en haar man Koen zijn bijna blind maar: “Ik zíé misschien niet hoe mooi ze is, maar ik voel hoe ze straalt”

Wat als twee geliefden elkaar nooit ten volle kunnen zien? Vorig jaar trouwde Severine D’hondt (42) – aka Eurosong-zangeres Severine Doré – met Koen Hufkens (56). Allebei heel slechtziend, bijna blind, maar vooral: stapelzot van elkaar. Zij de wervelwind, hij de rust zelve. “We zijn verliefd geworden op elkaars stem.”

 1. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 2. “Sorry schat, vanavond niet ...” Waarom voelen we ons zo schuldig als we onze partner afwijzen?
  PREMIUM
  4

  “Sorry schat, vanavond niet ...” Waarom voelen we ons zo schuldig als we onze partner afwijzen?

  Jani Kazaltzis geeft in de eerste aflevering van ‘Kat Zonder Grenzen’ toe dat hij zich schuldig voelt tegenover zijn partner, als hij geen zin heeft in seks. “Je partner afwijzen, ik vind dat het zwaarste wat er bestaat in een relatie”, aldus de stylist. Uit onderzoek blijkt dat veel koppels seksuele problemen ervaren, omdat de ene partner meer zin heeft dan de andere, maar hoe komt dat? Waarom voelen we ons daar zo schuldig over? En wat kan je eraan doen? Relatietherapeut en seksuologe Chloe De Bie geeft raad.
 3. Onze reporter ziet hoe dochter ondanks corona zekerheden durft opgeven: “Studie on hold om in Schotland de liefde te volgen”
  PREMIUM

  Onze reporter ziet hoe dochter ondanks corona zekerheden durft opgeven: “Studie on hold om in Schotland de liefde te volgen”

  Onze reporter Jakobien Huisman (50) woont met haar partner Alain Grootaers (56) in Andalusië. Terwijl het koppel zich zorgen maakt om de gevolgen van de coronacrisis, geniet dochter Julia (22) volop van de grote liefde in Schotland. Het virus heeft de koers van haar jonge leven en blik op de toekomst gewijzigd. “Die masterstudie kan wachten, ik wil gewoon een fantastisch en gelukkig leven.” Een verhaal van je kind loslaten in tijden van pandemie én volwassen worden.
 1. Waterlek zorgt voor paniek in Huis Gemaakt: "Dat is helemaal fout aangeslo­ten!"
  Play
  Huis Gemaakt

  Waterlek zorgt voor paniek in Huis Gemaakt: "Dat is helemaal fout aangeslo­ten!"

 2. Gigantische T-Rex liep veel trager dan we dachten en dit is waarom
  Play

  Giganti­sche T-Rex liep veel trager dan we dachten en dit is waarom