RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Wie krijgt Fifi? Ex-koppels kiezen vaker voor co-ouderschap over hun huisdieren. “Wij wilden onze twee honden niet uit elkaar halen”

In het Verenigd Koninkrijk en Amerika zijn pet-nups in opmars: afspraken over huisdieren worden steeds vaker opgenomen in het huwelijkscontract. In ons land is dat moeilijker, maar ook hier zijn huisdieren een belangrijk discussiepunt bij relatiebreuken. De Vlaamse schlagerzanger Christoff en zijn ex Ritchie kozen onlangs voor co-ouderschap over hun geliefde viervoeters. En ze zijn niet alleen: ook Chris en Sonja troffen die regeling voor hun Tibetaanse terriërs Imchi en Yuna. Een echtscheidingsadvocate en hondenpsycholoog nemen de trend onder de loep. 

  1. Wat te doen na een break-up? Relatie-expert geeft tips om af te kicken van je ex en aan je zelfvertrouwen te werken
    PREMIUM

    Wat te doen na een break-up? Relatie-ex­pert geeft tips om af te kicken van je ex en aan je zelfver­trou­wen te werken

    De symptomen: een relatie die is afgelopen en een hart aan diggelen. De diagnose: liefdesverdriet. Een simpel medicijn bestaat er jammer genoeg niet. Maar volgens relatie-expert Amy Chan kan je een gebroken hart wél gebruiken om de betere versie van jezelf te worden. Ze startte een poepchique retraite en werkt samen met een team van ‘heart hackers’ om vrouwen daarbij te helpen. Wij fileren kort en bondig haar techniek en haar beste trucs.