Zanger Harry Styles (26) en actrice Olivia Wilde (36) zijn een koppel, ondanks hun leeftijdsverschil.
Volledig scherm
PREMIUM
Zanger Harry Styles (26) en actrice Olivia Wilde (36) zijn een koppel, ondanks hun leeftijdsverschil. © Photo News - Helene Pambrun

Waarom zou een jonge man een oudere vrouw willen daten? “Wat zo’n relatie moeilijker maakt, maakt haar ook prikkelend”, zegt relatietherapeute

Popster Harry Styles (26) heeft een nieuwe vriendin: actrice Olivia Wilde (36), tien jaar ouder dan hijzelf. Terwijl het cliché luidt dat mannen vooral groenere blaadjes verkiezen, gaat hij – en zeker niet hij alleen – tegen de stroom in. Als jonge twintiger dan nog. Waarom kiezen sommige mannen voor een oudere vrouw? En heeft zo’n relatie meer of minder kans op slagen? “Zijn jeugdigheid en haar maturiteit zijn mooi in balans”, gelooft relatietherapeute Sarah Hertens. Maar ze wijst ook op twee grote struikelblokken in zo’n relatie, en hoe je ze overleeft. 

28 reacties

 • Cathy Verbraeken

  4 dagen geleden
  Ik ben een gelukkig koppel met 6 jaar leeftijdsverschil met mijn vriend. Ik had het in begin er moeilijk mee omdat ik ouder was, maar uiteindelijk speelt op een zekere leeftijd geen verschil meer. Hij vond het nooit een probleem en vond enkel maar voordelen omdat ik weet wat ik wil in het leven :-)
 • marcel lecomte

  1 week geleden
  Of anders om, veel oudere dames vallen op jongere mannen. De redenen zijn vanzelf sprekend, niet waar.
 • maria-louise verherstraeten

  1 week geleden
  Wij zijn een gelukkig koppel ik ben 14 jaar ouder dan hij en we zijn al 24 jaar samen
 • Fanny Konings

  1 week geleden
  Waarom zou een vrouw een oudere kiezen ,ze sterven meestal eerst
 • Augustson Tim

  1 week geleden
  Als die "oudere vrouw" een bloedmooie Hollywood actrice is, gaan we analyseren waarom ze een 10 jaar jongere man kan krijgen. Demi Moore en Aston Kutcher scheelde nog meer, maar ook hier was zij een aanbeden vrouw. En dit gaat nu meer en meer gebeuren ? Nope.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"