Esther Perel.
Volledig scherm
Esther Perel. © Wim Dewulf

“Waarom val ik altijd op foute mannen?” 6 nieuwe inzichten over moderne liefde van relatietherapeute Esther Perel

 1. Harmonieus uit elkaar gaan doe je zo. “Een scheidingsfeest of ritueel creëert mildheid, compassie en dankbaarheid”
  PREMIUM

  Harmonieus uit elkaar gaan doe je zo. “Een scheidings­feest of ritueel creëert mildheid, compassie en dankbaar­heid”

  Een scheiding hoeft niet altijd een bittere strijd te zijn. Sommige exen, zoals Christophe en Nick uit ‘Blind Getrouwd’, vieren het met een groot feest. Maar ook kleine rituelen kunnen waardevol zijn, zeggen relatietherapeut Sarah Hertens en coach Anne Buiskool. Samen een wandeling maken, brieven verbranden of een foto doorknippen: het kan helend werken. “In Denemarken kunnen mensen met hun familie en vrienden naar de kerk gaan om ‘het neewoord’ uit te spreken. In Nederland en België hebben we een equivalent: de Schip-aanpak.”
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 3. “Niemand haalt een 10 op 10 zoals zij.” Relatietherapeuten Wim Slabbinck en Sarah Hertens leggen uit waarom we onze ex idealiseren
  PREMIUM

  “Niemand haalt een 10 op 10 zoals zij.” Relatiethe­ra­peu­ten Wim Slabbinck en Sarah Hertens leggen uit waarom we onze ex idealise­ren

  Ex-voetballer Olivier Deschacht (40) is al twee jaar single. Toch blijft Annelien Coorevits door zijn hoofd spoken: “Ik heb de beste vrouw gehad en ik heb het verknoeid.” Na een relatiebreuk zetten we onze ex vaak op een piëdestal. Relatietherapeuten Wim Slabbinck en Sarah Hertens leggen uit waarom we dat doen en hoe we dat voetstuk kunnen verbrijzelen. Want ja, dat is nodig om je hart opnieuw open te stellen.