Anthonia Rochus en haar ex aan de start van hun relatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Anthonia Rochus en haar ex aan de start van hun relatie. © Twitter

Waarom bleef Vlaams model Anthonia bij haar gewelddadige partner? “Zelfs sterke vrouwen zien we altijd maar terugkeren”, zeggen experts

70 per dag, of 3 per uur. Zoveel feiten van partnergeweld worden er gemeld bij de politie in ons land. Echter doen de meeste slachtoffers pas na 35 incidenten aangifte. “Toegeven dat de man die je graag ziet je pijn doet, is een grote drempel.” Twee experts vertellen waarom veel vrouwen het zolang uithouden met partners die hen mishandelen. Dat was het ook voor de Lierse Anthonia Rochus (21), die werd geslagen door haar vriend en nu, na anderhalf jaar de kracht vond om weg te gaan. “Mensen die dit niet hebben meegemaakt, begrijpen niet waarom je bij zo iemand blijft”, zegt ze.

22 reacties

 • Jan Van den Bossche

  4 maanden geleden
  Heel juist Ilonka - het ding is echter de logica van de uitsluiting toepassen: kan ik hier mee leven? Nee! dus weg ermee. Te lang in zo een situatie blijven maakt ze soms onomkeerbaar. Een mens heeft de ongelooflijke capaciteit zich te nestelen in een absurde situatie.
 • Ilonka Heessels

  4 maanden geleden
  Het heeft niets met domheid van het slachtoffer te maken. Wel met de sluwe en te slimme dader die vaak narcist is en kan manipuleren en gaslighten wat een normaal gezond mens niet kan. En inderdaad als je in je opvoeding geleerd hebt te pleasen en jezelf weg te cijferen ben je een groot risico-slachtoffer. En helaas zijn het vaak domme mensen die het probleem zelf niet hebben meegemaakt die denken te mogen oordelen..
 • Benny Van dooren

  4 maanden geleden
  Die vrouwen zijn daarom niet dom. Zelfs zeer intelligente vrouwen vallen voor zo een man. Heeft eerder te maken met hun zelfbeeld en hun schaduwkanten die worden gespiegeld, die ze niet onder ogen willen zien. Je zou ze wat naief kunnen noemen , maar naiviteit wordt ook gebruikt als overlevingsmechanisme. Liever naief dan de realiteit onder ogen te zien.
 • Lode Loyens

  4 maanden geleden
  zo'n personen hebben wel vaak een heel lage imago van zichzelf en denken (geloven) echt dat de persoon waar ze mee samen zijn het absoluut beste is wat ze kunnen krijgen ook al worden ze door die persoon mishandelt; want, zo denken ze, hij heeft toch ook een lieve kant. In het geval hier komt er nog bij dat ze amper 21 jaren jong is en dus maar bitter weinig levenservaring heeft.
 • Jurgen De Daele

  4 maanden geleden
  Waarom haar veroordelen. Zij is verliefd en naief en geloofd uiteraard wanneer hij zegt ' nooit meer '. Ze hoopt dat hij zal veranderen, hij is tenslotte haar prins. En ja het heeft even geduurd voor ze zag dat hij niet ging veranderen. Deze meid verdient steun en hulp. Niet te worden veroordeeld. Je kan het niet begrijpen, maar eens je je hart verloren hebt moet er al heel veel gebeuren om dit teniet te doen, tenslotte er een einde aan maken dan verlies je en stuk van jezelf. sterkte meid
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken