Volledig scherm
PREMIUM

Vrouwen komen nog altijd minder vaak klaar dan mannen: tips van experts om de orgasmekloof te overbruggen

Vrouwen komen minder vaak klaar dan mannen, dat is ­aangetoond. Maar hoe ontstaat zo’n orgasmekloof? Gebrek aan kennis over onze anatomie speelt mee, maar echte seksuele bevrijding – en de beste orgasmes – bereik je ­volgens experts pas als je op jezelf oefent. “Het ­vrouwelijke libido is niet minder prominent dan het mannelijke. Het zit gewoon anders in elkaar.”

14 reacties

 • emiel wouters

  2 jaar geleden
  Ja laat ons dan ook eens mogen. Het is niet omdat we het duizend keer vragen dat we het duizend keer moeten hebben. Maar om het ene keer te krijgen he. En die ene keer zou je dan WEL klaar komen. Maar je moet het ons geven.
 • Carin Desmet

  2 jaar geleden
  Meeste mannen zijn egoïstisch op dit punt als zij maar zijn voldaan... er zijn mannen die elke vrouw kunnen laten klaar komen deze mannen zijn dan enkel met deze vrouw bezig en denken niet aan hun drift
 • gg de vries

  2 jaar geleden
  En wat gaan we morgenavond van eten maken, misschien dan toch maar eens konijn met pruimen...
 • marie-claire de bosscher

  2 jaar geleden
  ik hou helemaal niet van een orgasme als vrouw....
 • Peggy Vandekeybus

  2 jaar geleden
  Het orgasme van mijn vrouw staat centraal, dan is de sex waardevol
 1. NINA vraagt het aan ... dankzij deze 36 wetenschappelijke vragen ben je straks weer stapelverliefd op je partner
  7

  NINA vraagt het aan ... dankzij deze 36 wetenschap­pe­lij­ke vragen ben je straks weer stapelver­liefd op je partner

  Voor onze wekelijkse interviews in NINA baseren we ons op een gerenommeerde studie van hoogleraar psychologie Arthur Aron. Hij onderzocht of de intimiteit tussen twee vreemden kan versneld worden door hen een specifieke reeks van 36 vragen voor te schotelen. Nu is het aan jou. Ga aan de slag en vul de vragenlijst in met je partner. Kom zo te weten hoe goed jullie op elkaar afgestemd zijn en laat de vonk (weer) overslaan.