Annelies Vanhove / Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Annelies Vanhove / Getty Images

Vrijgezel Ivan (65) vindt al jaren geen nieuwe partner. Relatietherapeut Wim Slabbinck: “Stel je niet op als grijze muis, dat spreekt niemand aan”

Ivan is 65 en zoekt al drie jaar een nieuwe partner. Maar na zoveel mislukte dates, zakt de moed hem in de schoenen. “Vrouwen van boven de vijftig zijn op zoek naar een man. Maar hun levens zitten barstensvol andere zaken: kleinkinderen, een hond, danslessen, bridgemiddagen. De vrouwen die ik ontmoet lijken bang dat ik hun orde kom verstoren.” Volgens relatietherapeut Wim Slabbinck is zo’n bridgemiddag snel geschrapt, eens de verliefdheid het overneemt. Hij geeft tips voor singles op de datingmarkt. “Hou je niet in.”

0 reacties

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Bea (52) en Paul (54) herbeleven huwelijkscrisis: “Mijn affaire van járen geleden staat opnieuw tussen ons in.” Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies
  PREMIUM

  Bea (52) en Paul (54) herbeleven huwelijks­cri­sis: “Mijn affaire van járen geleden staat opnieuw tussen ons in.” Relatiethe­ra­peut Wim Slabbinck geeft advies

  Tien jaar geleden had Bea een buitenechtelijke affaire die twee jaar duurde. Toen haar man Paul het ontdekte, zakte de grond onder zijn voeten weg. “Het was moeilijk, maar we kozen uiteindelijk opnieuw voor elkaar.” Vergeven lukte hem, maar vergeten niet. “Sinds kort staat de affaire terug tussen ons in. Hoe laten we dit ooit voorgoed achter ons?”, vraagt Bea zich af. Relatietherapeut en seksuoloog Wim Slabbinck geeft het koppel advies. “Overspel ontdekken is helaas vaak een traumatische ervaring.”
 3. De man van Sofie (35) voelt zich verstikt en wil meer vrijheid. Relatietherapeut Wim Slabbinck: “Dit hoeft niet negatief te eindigen”
  PREMIUM

  De man van Sofie (35) voelt zich verstikt en wil meer vrijheid. Relatiethe­ra­peut Wim Slabbinck: “Dit hoeft niet negatief te eindigen”

  Het kon niet rap genoeg gaan in het begin: trouwen, huisje bouwen en drie kinderen om van te houden. Maar vijftien jaar later staat het huwelijk van Sofie (35) en Dennis (36) plots op de helling. “Dennis heeft het telkens over ‘vrij zijn’. Maar als ik dan vraag wat hij juist wil, kan hij daar geen antwoord op geven. Hij voelt zich verstikt", vertelt Sofie ons. Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies. “Mannen kunnen een verstikkend gevoel krijgen als ze regelmatig emotioneel geladen gesprekken moeten voeren.”
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw