thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Vijf wonderen van het vrouwelijk lichaam

Soms verdrinken we liever in complexen en vergeten we verwondering te koesteren voor ons eigen lichaam. We focussen op alles wat ons lijf niet kan, hoe het er niet uitziet en hoe we het liever helemaal anders zouden zien. Door al deze kopzorgen verliezen we uit het oog tot wat voor bewonderenswaardige dingen we eigenlijk allemaal in staat zijn, imperfecties of niet.

 1. Wist je dit al over de vrouwelijke vruchtbaarheid?

  Wist je dit al over de vrouwelij­ke vruchtbaar­heid?

  Op de lessen biologie en seksuele opvoeding na moeten veel vrouwen het stellen met wat losse weetjes over hun voortplantingsstelsel. Nochtans stellen gezondheidsexperts dat het best belangrijk is om op de hoogte te zijn van hoe je lichaam precies werkt. Zo voel je namelijk veel beter aan wanneer er iets scheelt en kan je goede, geïnformeerde beslissingen nemen rond gezinsuitbreiding. Wie alles al denkt te weten over de vrouwelijke vruchtbaarheid kan hier misschien toch nog iets leren.
 2. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.