Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Verboden liefde: Jonas en de Turkse Yasin dromen van een toekomst samen, maar haar familie rukt hen uit elkaar

In de aanloop naar valentijn viert NINA de liefde. Ook de liefde die, hoe vurig ook, niet mocht zijn. Vandaag: de verboden liefde van Jonas*. Als jonge twintiger valt hij als een blok voor de Turkse Yasin* (21). Zij is zijn eerste, serieuze vriendin: samen dromen ze van samenwonen, trouwen, kindjes. Maar Yasin maakt zich zorgen om haar Turkse familie: zullen zij wel goedkeuren dat ze met een Belgische jongen samen is? Wanneer haar broer de relatie ontdekt, ontploft de bom. “Ik was net wakker toen ik Yasins berichtje zag. ‘Iedereen weet het van ons. Verwijder alles wat je hebt. Stuur me niet meer, alsjeblieft.’ Van de ene dag op de ander had ik niks meer.”

 1. Verboden liefde: Marie (17) durft niet uit de kast te komen en heeft een geheime lesbische relatie. “In de winkel van haar ouders kusten we in de berging”
  PREMIUM

  Verboden liefde: Marie (17) durft niet uit de kast te komen en heeft een geheime lesbische relatie. “In de winkel van haar ouders kusten we in de berging”

  In de aanloop naar valentijn viert NINA de liefde. Ook de liefde die, hoe vurig ook, niet mocht zijn. Vandaag: de verboden liefde van Marie*. Als zeventienjarige ontmoet ze een jonge vrouw die iets in haar wakker maakt. Na weken sms’en belanden ze ’s nachts samen in een jacuzzi, waar ze een aarzelende eerste kus hebben. “De ochtend nadien zochten haar vingers onder de lakens voorzichtig de mijne. We werden samen wakker, hand in hand.” Maar Marie wil niet uit de kast komen, dus de relatie blijft maandenlang geheim. Nu, zo’n tien jaar later, vreest ze dat ze ‘the one’ heeft laten wegglippen.
 2. Verboden liefde: zwaar gehandicapte David beleeft met een thuisverpleegster zijn allereerste romance
  PREMIUM

  Verboden liefde: zwaar gehandicap­te David beleeft met een thuisver­pleeg­ster zijn allereer­ste romance

  In de aanloop naar valentijn viert NINA de liefde. Ook de liefde die, hoe vurig ook, niet mocht zijn. Vandaag: de verboden liefde van David*. Door een spierziekte kan David alleen zijn hoofd bewegen. Maar dan komt eens per week een nieuwe thuisverpleegster, Liv. Ze groeien naar elkaar toe, ook al is dat van haar werkgever strikt verboden. Zes maanden later, tijdens een avond voor tv samen, overbruggen ze de laatste centimeters afstand tussen elkaar. “‘Zet je dichter bij me’, zei ik haar. ‘En neem mijn hand vast’. Ik voelde dat haar handpalm klam was. Toen ze naar huis vertrokken was, lag ik naar het plafond te staren. ‘Is dit echt gebeurd?’ Ik kon het niet geloven.”
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!