De anticonceptiepil zou invloed kunnen hebben op je partnerkeuze, maar dat is omstreden.
Volledig scherm
PREMIUM
De anticonceptiepil zou invloed kunnen hebben op je partnerkeuze, maar dat is omstreden. © Getty Images/iStockphoto

Verandert de pil ons in een ander mens, zoals Amerikaanse prof beweert? “We weten nog te weinig van het brein om zulke uitspraken te doen”

“We gaan te nonchalant om met de anticonceptiepil”, zei de Amerikaanse Sarah Hill, hoogleraar evolutionaire psychologie onlangs in een interview met De Volkskrant. Volgens haar zou de pil vergaande effecten hebben op ons brein en ons zelfs veranderen in andere versies van onszelf. “Ik ken vrouwen die aan de pil waren toen ze hun partner leerden kennen, en die na stoppen met de pil ontdekten dat die partner toch niet zo bij hen paste.” Maar klopt dit wel? Twee experts geven hun mening.

2 reacties

 • Jonas Verbruggen

  2 jaar geleden
  Kort antwoord: Ja, je pompt je lichaam met hormonen, wat verwacht je eenmaal dat er gaat gebeuren?
 • vandekempen bart

  2 jaar geleden
  waar rook is, is vuur. de evolutie en ons instinct zijn krachtiger dan je denkt.
 1. “Nooit overspel in uw relatie? De kans is reëel dat u zich vergist”: waarom gaan we vreemd? Ebt het verdriet erna ooit weg? En zijn er ook positieve kanten aan slippertjes?
  PREMIUM

  “Nooit overspel in uw relatie? De kans is reëel dat u zich vergist”: waarom gaan we vreemd? Ebt het verdriet erna ooit weg? En zijn er ook positieve kanten aan slipper­tjes?

  “We waren beiden oud genoeg om dat slippertje een plaats te geven.” De getuigenis van Ellen Verhulst op hln.be eerder deze week werd meer dan 300.000 keer gelezen. Het is een thema dat ons niet loslaat: vreemdgaan. Hoe ga je er het best mee om? Ebt de pijn ooit weg? En zijn er ook positieve kanten aan? Deze stukken over slippertjes moet u herlezen.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.