Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

“Veel afrodisiaca zijn erotiserend door hun vorm of kleur.” 2 seksuologen onthullen de zin en onzin van lustopwekkers op het menu

Een glas champagne, zoete aardbeitjes gedrenkt in chocolade en de zilte smaak van oesters. Met afrodisiaca, voedingsmiddelen die onze seksdrive verhogen, zetten we de toon voor een zinnenprikkelende avond. Maar werken die lustopwekkende ingrediënten ook echt? Wij gingen te rade bij twee seksuologen. “De Spaanse vlieg is een gevaarlijke uitzondering.” 

 1. Vegan glijmiddel, glazen dildo’s en biologisch afbreekbare vibrators. Zo maak jij je seksleven groener
  PREMIUM

  Vegan glijmiddel, glazen dildo’s en biologisch afbreekba­re vibrators. Zo maak jij je seksleven groener

  Of het nu gaat over anticonceptie, glijmiddel of onze favoriete seksspeeltjes: ook in de slaapkamer kunnen we respect tonen voor Moeder Aarde. De Britse journaliste Georgina Wilson-Powell ging op zoek naar de meest duurzame alternatieven voor tussen de lakens. Van glijmiddel met natuurlijke ingrediënten tot dildo’s van glas: opties zijn er zeker. “Als een merk je langer plezier en meer gevoeligheid belooft, dan betekent dat vaak dat er meer chemicaliën zijn gebruikt.”
 2. Hoelang duurt het om te scheiden? En wat kost het? Experts vertellen hoe je een vechtscheiding kan voorkomen
  PREMIUM

  Hoelang duurt het om te scheiden? En wat kost het? Experts vertellen hoe je een vechtschei­ding kan voorkomen

  Scheidingen gebeuren anno 2021 steeds vaker met onderlinge toestemming. Maar hoe slaag ook jij erin om als vrienden uit elkaar te gaan? Hoe zorg je voor de beste regeling voor je kinderen? En hoe vermijd je een financiële vechtscheiding? Enkele experts in het vak belichten wat ze in hun dagelijkse praktijk meemaken en gaan in op de praktische zaken waarmee koppels rekening moeten houden. “Jarenlange procedure kan tot tienduizenden euro’s kosten.”