Van ‘Anaconda’ tot ‘Krull the Warrior King’: 1 op de 10 mannen geeft z’n penis een bijnaam
Seks is overal, maar babbelen over seksualiteit? O wee, dat blijft taboe. Zeker als het neerkomt op mannen en piemelpraat. Maar liefst één op de drie is niet tevreden over zijn penis. 23 procent vreest dat ze te snel klaarkomen. En als het gaat over gezondheid zijn er kerels die met geen woord durven reppen over hun erectieproblemen. Dat toont een studie van onderzoeksbureau iVox in opdracht van JOE, voor het radioprogramma ‘Love, Sex & Drama’.
Delen per e-mail
It’s not the size of the boat, but the motion of the ocean. Met dat Amerikaans gezegde sussen we mannen al jaar en dag: de grootte van de penis is niet belangrijk. Maar klopt dat wel? Onderzoeksbureau iVox stelde de vraag aan meer dan 1.000 Vlamingen. 36 procent vindt de lengte wél een belangrijke factor. De helft (48 procent) vindt ook dat de dikte van de penis uitmaakt. Als het specifiek gevraagd wordt aan seksueel actieve vrouwen, zegt de helft dat de grootte geen belang heeft voor het seksueel plezier.
Een heleboel mannen zijn ook best fier: de helft van de ondervraagde groep vindt zijn penis mooi. Eén op de tien is er zelfs zo op gesteld dat ze hem een bijnaam gegeven hebben. 25 procent is daarentegen niet echt tevreden met z’n jongeheer. 7 procent is ronduit ontevreden.
Twee op de vijf mannen zijn al eens onzeker geweest over hun penis. Wanneer andere mannen hun geslachtsdeel zien, bijvoorbeeld, of door porno. Een nieuwe bedpartner gaat ook vaak gepaard met zenuwen, omdat ze nog niet weten wat hij/zij/die zal denken van de penis.
Hygiëne
66 procent wast dagelijks hun penis. 20 procent doet dit om de dag en 11 procent één of twee keer per week. Een meerderheid van de Vlaamse mannen (57 procent) trimt of scheert zijn schaamhaar. Omdat het beter voelt, omdat ze het hygiënischer en mooier vinden, of omdat de bedpartner dit verkiest. 11 procent doet het (ook) omdat hun penis dan groter lijkt.
22 procent is naar de dokter geweest met een vraag over hun penis
22 procent heeft al eens aangeklopt bij de dokter met een vraag over hun penis. 69 procent heeft nog nooit iets te klagen gehad, de rest heeft al eens last gehad van een kwaaltje, zoals jeuk, een ontsteking, een schimmelinfectie of een SOA.
Erectie
Twee op de drie hebben elke dag een erectie. Oudere mannen bevestigen dit weliswaar minder vaak. Meer dan één op de vier (28 procent) heeft al eens erectieproblemen gehad. Slechts een klein deel (24 procent) durfde hier toen over te praten. De rest beschouwt dit nog als een té groot taboe.
Bovendien slagen seksueel actieve mannen er niet altijd in om een erectie te krijgen in bed. Dingen die hun tegenhouden zijn vermoeidheid, het feit dat ze gewoon geen zin hebben, stress, drank of drugs en prestatiedruk. Vier op de vijf mannen komen meestal wel snel klaar tijdens de seks. 23 procent vreest dat het orgasme net iets té snel komt. Vrouwen vinden timing inderdaad belangrijk: 37 procent vindt het vervelend als een man er te lang over doet, terwijl de helft het lastig vindt als een vrijpartij te snel voorbij is.
Zondagavond gaat Tess Goossens dieper in op deze cijfers met seksuoloog Wim Slabbinck. ‘Love, Sex en Drama’, elke zondag van 19 tot 21 uur.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Jules (28) ontdekt een andere manier van vrijen: “We streelden en masseerden elkaar, en zetten onze lust aan de kant”
“We hadden elkaar nog nooit op die manier aangeraakt, zo zonder seksuele bijbedoeling. Ik verkende haar nek en borstkas, haar oksel, de binnenkant van haar arm en haar vingers. Ze vroeg of ik op mijn buik wou gaan liggen. Dat deed ik. Ze raakte mijn geslachtsdeel niet aan, en toch voelde ik het groter worden.” Jules (28) en Imani (25)* zijn al vijf jaar samen als ze elkaar herontdekken en intiem een moment beleven dat Jules omschrijft als ‘helend’. Elke week gaat journalist Roxanne Wellens op zoek naar verhalen over de beste seks ooit, voorbij de oordelen. Deze week lees je de superseks van Jules. -
PREMIUM
Artem (32) en Thomas (31) zijn uit elkaar, maar er hangt nog spanning in de lucht: “Ik weet liever niks over zijn nieuwe liefdesleven”
De jonge Artem en Thomas zitten allebei in de modewereld en leren elkaar kennen in Shanghai. Hun intense romance overstijgt landsgrenzen, taalbarrières en tijdzones, maar van hun gezamenlijke toekomstplannen komt nooit iets in huis. De afstand begint te zwaar te wegen en het koppel maakt er een eind aan. En toch: wanneer ze nu afspreken, hangt nog altijd spanning in de lucht. “We horen elkaar ook weer elke dag. Als we morgen allebei op dezelfde plek belanden, flakkert het vuur misschien weer op?” Alle andere artikels uit het dossier ‘Ex-files’ lees je hier. -
We moeten eens praten: stuur je partner deze aankaart-kaarten om ontrouw te bespreken
Hoe pijnlijk het ook is: mensen gaan vreemd. Wat als je vermoedt dat je partner overspel heeft gepleegd? Betekent het sowieso de doodsteek van je relatie? Nee hoor, zeggen relatietherapeut Anoek Gerlings en ervaringsdeskundige Rik Heijmen. Het duo ontwikkelde een set kaarten die koppels helpt om zich door de crisis heen te worstelen. -
-
Sparen Gratis renovatiekrediet voor ingrijpende ‘groene’ verbouwingen: dit zijn de voorwaarden en alternatieven
Tegen 2050 zouden bijna alle woningen in Vlaanderen energiezuinig moeten zijn, maar dan moet wel eerst ongeveer 95 procent nog gerenoveerd worden. Om al die groene verbouwingen te stimuleren, geeft de Vlaamse overheid vanaf dit jaar een renteloze lening voor energierenovaties. Spaargids.be bekijkt de (soms strenge) voorwaarden én de alternatieven. -
PREMIUM
“Toen ze tijdens de lockdown steeds minder thuis was, wist ik het wel”: corona doet ons vaker scheiden
-
Sparen Starten met beleggen: zo vindt u goede beleggingsfondsen
Steeds meer beleggers stoppen een deel van hun spaarcenten in beleggingsfondsen. Maar wat als u (nog) niets van de beurs kent? Hoe vindt u de weg naar het juiste beleggingsfonds? Spaargids.be legt uit hoe u veilig kan starten. -
Koppels die elkaar online ontmoeten, denken sneller aan trouwen en kinderen krijgen
Datingsites als tinder hebben niet de reputatie te leiden tot langdurige en succesvolle relaties. Toch blijkt uit een grootschalig Zwitsers onderzoek dat dat imago niet helemaal klopt. Koppels die online hun liefde voor elkaar ontdekten, zouden net meer toekomstplannen hebben en sneller gaan samenwonen en plannen maken om te huwen.
0 reacties