Volledig scherm
© Unsplash

Trouwen: wat kost dat eigenlijk en waar kan je op besparen?

Het is dan toch gebeurd: je liefste heeft een knieval gemaakt en nu prijkt er een pracht van een ring aan je vinger. Tijd voor extatisch gekir bij het bruidsjurken passen, het bezoeken van locaties en het plannen van je grote dag. Maar hoe zal het kostenplaatje er eigenlijk uitzien? En zijn er - fingers crossed - dingen die stiekem wel goedkoper kunnen?

 1. Betekent ontrouw automatisch het einde van je relatie? Relatietherapeut: “Stel een liefdescontract op”
  PREMIUM

  Betekent ontrouw automa­tisch het einde van je relatie? Relatiethe­ra­peut: “Stel een liefdescon­tract op”

  “Met overspel zijn vaak heftige gevoelens gemoeid, het is een aangrijpend en pijnlijk gebeuren. Een crisis die naar de afgrond kan leiden, maar ook naar groei.” In onze nieuwe reeks getuigen lezers over liefde na overspel, iets waar psychiater, relatietherapeut en seksuoloog Maarten Ghysels in zijn praktijk veel koppels op ziet vastlopen. In MijnGids geeft hij advies.
 2. Slachtoffer Francien geeft advies over sexting: “Wanneer slachtoffers beelden van zichzelf zien circuleren, willen ze vaak de hele boel verwijderen. Doe dat niet”
  PREMIUM

  Slachtof­fer Francien geeft advies over sexting: “Wanneer slachtof­fers beelden van zichzelf zien circuleren, willen ze vaak de hele boel verwijde­ren. Doe dat niet”

  De laatste dagen doen naaktfoto’s van enkele BV’s massaal de ronde op sociale media. Heeft jouw kind een smartphone? Dan is de kans groot dat het de expliciete beelden ook heeft zien passeren in WhatsApp of op TikTok. Hoe moet je nu als ouder hierover praten? Wat als het ooit jouw kind overkomt? Of erger: wat als jouw oogappel zulke expliciete foto’s doorstuurt? Twee ervaringsdeskundigen- een onderzoeker en een slachtoffer - delen concrete tips. “Sexting verbieden klopt niet, want het hoort er gewoon bij. Het is shame-sexting waartegen we moeten ­optreden.”