Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Trouwen in tijden van corona: wat als jouw huwelijk de komende maanden niet kan doorgaan?

Trouwen in tijden van corona? Beter niet, en dus moeten heel wat koppels hun bijzondere dag afgelasten of uitstellen. Ging jij je jawoord geven in maart, april of mei en zit je nu met de handen in het haar? We zetten op een rijtje hoe je daar mentaal mee omgaat, welke oplossingen er zijn en hoe je alternatief kan feesten.

3 reacties

 • Bo Van Houtven

  1 jaar geleden
  Ik denk dat velen onder ons heel graag heel snel duidelijkheid willen! Ook al is de uitkomst negatief. Leven in onzekerheid is nog veel erger!
 • emiel wouters

  1 jaar geleden
  Dan heb je zeker al tot 05 april de tijd om nog eens goed na te denken. hopelijk ben je geen politica, want dan heb je geen tijd genoeg om na te denken. Dan kan je hopen dat de quarantaine nog met een maand verlengd wordt.
 • Tina Mertens

  1 jaar geleden
  O ze trouw is al geannuleerd en zijn hier diep bedroefd over...We hebben zo afgeteld samen met de kindjes,alles stond klaar ,alles tot in de puntjes in orde,op alle attenties de datum, alles betaald...en nu mis alles voor niks.en het emotionele is nog het zwaarste. We moeten helemaal opnieuw beginnen
 1. “Graag zien is ook regelen wat er gebeurt als de relatie stopt”: experte geeft advies om scheiding minder pijnlijk te maken
  PREMIUM

  “Graag zien is ook regelen wat er gebeurt als de relatie stopt”: experte geeft advies om scheiding minder pijnlijk te maken

  Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: advocate en bemiddelaar Ann Van de Velde (59), gespecialiseerd in familierecht. Dat scheiden altijd lijden is ziet zij dagelijks in haar praktijk. Maar een goede aanpak kan volgens haar een hoop pijn en een financiële kater voorkomen. “Mensen trouwen te vaak in een bepaald stelsel zonder te weten wat het inhoudt.”
 2. Liefde in tijden van corona: zo pak je lockdownseks aan
  PREMIUM

  Liefde in tijden van corona: zo pak je lockdown­seks aan

  Safety first. Het is de gouden regel in tijden van corona. Dat betekent dat we altijd een meter afstand moeten houden van elkaar, niet aan ons gezicht mogen prutsen én dus ook niet aan ons lief. Geen paniek: we hoeven niet per se enkele weken celibatair door het leven te gaan. “Je kan elkaar ook op andere manieren opwinden, het moet gewoon vanop een afstand.” Klinisch seksuoloog Chloé de Bie legt uit hoe je dat precies doet.