Photo by Omar Lopez on Unsplash
Volledig scherm
© Photo by Omar Lopez on Unsplash

Steeds meer millennials hebben een relatie met meerdere mensen tegelijkertijd

Eén op de vijf Amerikanen heeft ooit al eens een niet-monogame relatie gehad en vooral bij millennials is daten met meerdere mensen tegelijkertijd populair. Dat schrijft de Nederlandse krant De Volkskrant. Al leven er nog veel misvattingen over polyamorie, vooral over vrouwen die er verschillende relaties op na houden: “Als mannen met meerdere vrouwen bezig zijn is het stoer, terwijl vrouwen worden uitgescholden.”

21 reacties

 • Raoul van Hauwaert

  4 jaar geleden
  @ Landon Wilkinson de reden is controle zoals bij de meeste regels en geboden. Per definitive is monogamie een kunstmatige vorm van samen leven.
 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  Het is niet zo dat de mens ooit algemeen bepaald heeft dat monogamie het beste is, Landon. Bepaalde religies deden dat. Er zijn culturen met polygamie. Culturen met polygamie en nog wat slavinnen er bij. Maar ook matriarchale culturen waar de broer van de moeder de rol van de vader op zich neemt en de echte vader zelfs bij zijn eigen familie blijft wonen. Antropologen kunnen misschien nog wat varianten opnoemen.
 • Gerda Rousseau

  4 jaar geleden
  Ik zie het liever deze kant uit evolueren, dan dat jonge mensen luisteren naar wat een of andere godsdienstwaanzinnige heb voorschrijft. Bovendien, ze zullen allemaal nog wel volwassen worden op een keer. De oudsten zijn midden dertigers, dus blijkbaar duurt het bij de 'millenials' wat langer, maar ook zij zullen moeten inzien dat je niet je hele leven kan blijven spelen. Vroeg of laat wordt het, ook voor hen, tijd voor de nodige ernst...
 • d bogae

  4 jaar geleden
  @ ramon, en denk jij dat enkel de millenials die antidepressiva slikken? Er zitten er ook veel bij met een dood huwelijk. Maar je hebt wel exclusief voor elkaar gekozen, 30 jaar terug toen je 20 was. Tijden veranderen nu eenmaal.
 • Jan Maarten

  4 jaar geleden
  Sex was eigenlijk bedoeld voor de voortplanting en opvoeding met de natuurlijke vader (DNA) en moeder, maar aangezien er nu genoeg voorbehoedsmiddelen zijn wordt sex ook louter als plezier beschouwd, en daar hebben heel wat mensen moeite mee.