Volledig scherm
PREMIUM
© VTM

Scheiden op leeftijd, zoals de bomma en Albert in ‘Familie’, gebeurt vaker: “Oude koppels ervaren andere breekpunten dan jonge”

Plottwist in ‘Familie’: Albert wil scheiden van de bomma. Allebei negentigers, al bijna dertig jaar getrouwd, en toch nemen ze (wellicht) zo’n drastische stap. Het is de meest onverwachtse liefdesbreuk in de soap tot nu toe, maar helemaal uit de lucht gegrepen is hij niet. Statistieken bewijzen dat zestigplussers steeds vaker scheiden. Maar toch is het nog altijd een bijzonderheid. Waarom? En zijn er andere oplossingen als je niet langer gelukkig bent in een huwelijk van vele decennia? “Een ‘mentale scheiding’ kan de relatie redden”, zegt relatietherapeut Alfons Vansteenwegen. 

3 reacties

 • Maria De Vuyst

  2 maanden geleden
  Een goede raad aan jonge kerels is om een hond te houden: veel loyaler als een vrouw, geeft meer liefde en is uiteindelijk minder kostelijk. Met het financieel overschot kunnen ze alsnog hun ding doen (op ongebonden wijze).
 • Johan Streulens

  2 maanden geleden
  Hendrik gelijk gevende.. Echter de kinderen vergetende in zulke situaties..Kinderen van de rekening in de toekomst zijnde. Van 0 startende zonder enig vertrouwen mogelijk! en "ander" perspectief delende..
 • HENDRIK DE MEIJER

  2 maanden geleden
  Het is niet een tabou maar een logisch nadenken. Weten jullie wel wat een scheiding financieel kost? Bijvoorbeeld het huis,als er al een is, verkopen. Met de opbrengst kan je geen ander kopen, zie de prijzen tegenwoordig. En als je dan alleen blijft ,opdraaien voor alle kosten. Ik wens ze veel succes. Er zal door velen nog veel water bij de wijn gedaan worden voordat ze aan een scheidng beginnen op die leeftijd.
 1. Kasper (45) vindt in Engelse toeriste Megg zijn perfecte liefdesmatch: “We deden het op een tapijt gemaakt van kokosvezel tot onze knieën open lagen”
  PREMIUM

  Kasper (45) vindt in Engelse toeriste Megg zijn perfecte liefdes­match: “We deden het op een tapijt gemaakt van kokosvezel tot onze knieën open lagen”

  “Omdat ze nog maar net in de stad was aangekomen, stelde ik haar voor om haar de dag erop te gidsen. Ze keek me lang aan. Toen verscheen er een ondeugend lachje op haar gezicht. ‘Ik dacht dat we morgen samen zouden wakker worden.’ Kasper is 30 wanneer hij de Engelse toeriste Megg in zijn stamkroeg ontmoet. Zij is op citytrip in Antwerpen, maar in plaats van de stad laat hij haar alle hoeken van de kamer zien. Vijftien jaar later ontmoeten ze elkaar nog steeds. Elke week gaat journalist Roxanne Wellens op zoek naar verhalen over de beste seks ooit, vrij van oordeel. Deze week lees je de superseks van Kasper.
 2. Artem (32) en Thomas (31) zijn uit elkaar, maar er hangt nog spanning in de lucht: “Ik weet liever niks over zijn nieuwe liefdesleven”
  PREMIUM

  Artem (32) en Thomas (31) zijn uit elkaar, maar er hangt nog spanning in de lucht: “Ik weet liever niks over zijn nieuwe liefdesle­ven”

  De jonge Artem en Thomas zitten allebei in de modewereld en leren elkaar kennen in Shanghai. Hun intense romance overstijgt landsgrenzen, taalbarrières en tijdzones, maar van hun gezamenlijke toekomstplannen komt nooit iets in huis. De afstand begint te zwaar te wegen en het koppel maakt er een eind aan. En toch: wanneer ze nu afspreken, hangt nog altijd spanning in de lucht. “We horen elkaar ook weer elke dag. Als we morgen allebei op dezelfde plek belanden, flakkert het vuur misschien weer op?” Alle andere artikels uit het dossier ‘Ex-files’ lees je hier.
 1. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"

 2. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"