Scarlett Johansson en Adam Driver in ‘Marriage Story.’
Volledig scherm
PREMIUM
Scarlett Johansson en Adam Driver in ‘Marriage Story.’ © AP

Scheiden is een emotionele lijdensweg, maar je kan de financiële schade beperkt houden

In de Netflix-film ‘Marriage Story’ wordt het koppel Charlie (Adam Driver) en Nicole (Scarlett Johansson) gevolgd tijdens hun echtscheidingsprocedure en het getrouwtrek om de voogdij. Dat dat een realistisch verhaal is, blijkt uit de cijfers van het aantal echtscheidingen vorig jaar in ons land: 23.135 koppels gingen uit elkaar. Ook financieel is een echtscheiding vaak een beproeving. Aan welke kosten mag je je verwachten? Onze financieel expert maakt de berekening.

2 reacties

  • Stefanie van Dijk

    2 jaar geleden
    @Patrick, leuk bedacht, alles wat men meebrengt het huwelijk in kan men onder huwelijkse voorwaarden kwijt, de problemen komen meestal met wat er tijdens het huwelijk allemaal bijgekomen is, beiden kunnen daar aanspraak op maken dus dat is niet makkelijk even op voorhand vastgelegd. Je hebt gelijk dat de advocaat de lachende derde is, maar dat is ie zelfs als het 'maar een normale' echtscheiding is
  • Patrick Moorthamer

    2 jaar geleden
    Als men huwde zou het van begin af aan al op papier moeten staan indien het tot een scheiding komt dat alles al is geregeld en er geen vechtscheiding moet van komen want er is daar maar een partij mee gebaat "namelijk de Advocaat!"