Relatietherapeute Esther Perel.
Volledig scherm
PREMIUM
Relatietherapeute Esther Perel. © Getty Images

‘s Werelds meest gewilde relatietherapeut Esther Perel: “Vrouwen zouden veel eerlijker moeten zijn over wat ze verlangen van mannen”

Haar boeken Erotische intelligentie en Liefde in verhouding zijn wereldwijde bestsellers. Haar TED-talks werden meer dan 15 miljoen keer bekeken. Vandaag is Esther Perel een autoriteit in liefdeszaken en niet meer weg te denken uit de internationale media. En dat voor een meisje uit Antwerpen. NINA sprak haar in Amsterdam over haar faam, haar jeugd als kind van Holocaust-overlevenden, en natuurlijk: het huwelijk, seks en relaties.

9 reacties

 • Ronald Van Laer

  2 jaar geleden
  als wij dan ook iets mogen vragen ....haha
 • Bart Cornelis

  2 jaar geleden
  Vrouwen eerlijker? Ja is nee. Nee is ja en misschien is ook nee. Als je zegt is dat ok schat zegt ze ja maar 3 dagen later hoor je, dat moest je toch weten dat ik dat niet zou willen.
 • Johan Van Biesen

  2 jaar geleden
  Zoals de grootste Chinese filosoof Confucius ooit zei: Als een vrouw praat tegen u, glimlach, maar luister niet.
 • Sobek Wessels

  2 jaar geleden
  Vrouwen weten zelf niet wat ze willen !! Hoe kunnen ze dat dan duidelijk maken aan de mannen ?? Trouwens het zijn de Vrouwen die alles bepalen in de wereld !! Wat alles wat mannen doen is om de vrouwen te behagen !?
 • emiel wouters

  2 jaar geleden
  En nog zo'n waarheid om de dag te beginnen. Sinds wij niet meer met elkaar praten, Begrijpen wij elkaar ook beter. We voelen elkaar ook beter aan, Wij blijven gewoon verder uit elkanders buurt.
 1. Experts over het laatste taboe, apart slapen: “Wie niet samen slaapt, zal ook wel niet meer vrijen, is de gedachte”
  PREMIUM

  Experts over het laatste taboe, apart slapen: “Wie niet samen slaapt, zal ook wel niet meer vrijen, is de gedachte”

  Er bestaat een woord voor: slaapscheiding. Steeds meer koppels brengen de nacht in aparte bedden of kamers door, maar de schaamte om erover te praten is groot. Terwijl bewezen is dat wie alleen slaapt, beter slaapt. Al heeft relatie-expert Rika Ponnet ook haar bedenkingen: “Ik zie de slaapkamer als een ankerpunt in de relatie. Als een veilige haven. Moeten we die laatste ‘liefdeshaven’ zomaar schrappen?”