"Alle leuke dingen die we met de ander doen, proberen we ook met elkaar te doen."
Volledig scherm
PREMIUM
"Alle leuke dingen die we met de ander doen, proberen we ook met elkaar te doen." © Getty Images

Rhea en haar man hebben al 10 jaar een open relatie: “We zorgen ervoor dat wij evenveel met elkaar vrijen als ‘buitenshuis’ met anderen”

Relatietherapeut Chloé De Bie vertelde ons alles over de vrijheden en valkuilen van een open relatie. Want, hoewel het misschien het walhalla van vrijheid mag lijken, kan een open relatie ook een mijnenveld zijn. Daar weten Rhea (50) en haar man alles over. Rhea is niet alleen ervaringsdeskundige, maar ook relatietherapeute voor koppels die zelf een open relatie hebben. “In het begin wilde ik álles weten: is ze beter, mooier, toffer dan ik? Is de seks lekkerder? Hoe meer info, hoe meer controle ik zou krijgen over de situatie, dacht ik.”

 1. Lang leve de vrije liefde: 6 essentiële tips van relatietherapeut Chloé De Bie om een open relatie (misschien) wel te doen lukken
  PREMIUM

  Lang leve de vrije liefde: 6 essentiële tips van relatiethe­ra­peut Chloé De Bie om een open relatie (misschien) wel te doen lukken

  Een open relatie lijkt het walhalla van vrijheid, maar vergis je niet: het is een mijnenveld. Wat zijn de voordelen én valkuilen van een open relatie? En welke soorten non-monogame relaties zijn er allemaal? Relatietherapeut Chloé De Bie geeft tips en advies. Zij werkte achter de schermen mee aan het programma ‘Free Love Paradise’, een realityserie waarin zes koppels in een zonovergoten paradijs de geneugten en gevaren van een open relatie opzoeken. Volgens haar kán vrije liefde, maar: “je hebt er een stevige basis, afspraken en respect voor nodig.”
 2. Het koppel achter tv-programma ‘Da’s liefde!’: Sofie Peeters en Tim Van Aelst gaan volgend jaar zelf trouwen: “Lichtjes verslaafd aan elkaar”

  Het koppel achter tv-programma ‘Da’s liefde!’: Sofie Peeters en Tim Van Aelst gaan volgend jaar zelf trouwen: “Lichtjes verslaafd aan elkaar”

  Ze runnen samen productiehuis Shelter en met hun jongste tv-programma Da’s Liefde! op VTM, leren ze ons wat liefde is. Ze wonen onder één dak en als corona braaf is, wordt er dit jaar nog getrouwd. Al vijf jaar smullen executive producer Sofie Peeters (33) en regisseur Tim Van Aelst (43) van elkaars kamervullende energie. Verliefd met hart én ziel. “Ik heb een theorie die zegt: ‘meer wil meer’. Bijvoorbeeld: als je veel reist, wil je nog meer reizen. Sofie en ik hebben dat met elkaar.”
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!