Sean Dhondt en Allison Scott.
Volledig scherm
Sean Dhondt en Allison Scott. © VTM

POLL. Is virtueel bedriegen hetzelfde als ‘echt’ overspel?

De 31-jarige Allison Scott sprak voor het eerst vrijuit in een interview met Kat Kerkhofs over Sean Dhondt en de zaak-Eveline. Toen uitkwam dat Dhondt naaktbeelden gestuurd had naar de virtuele Eveline, zette Scott hem onherroepelijk aan de deur. Want, zo vindt ze, bedrog is bedrog. Opvallend is dat niet iedereen die mening deelt. Bioloog Dirk Draulans, die ook te gast was in het programma ‘Kat Zonder Grenzen’, denkt daar bijvoorbeeld anders over en beschouwt het niet als bedrog. 

5 reacties

 • Peggie Van Audenhove

  1 maand geleden
  Nee het is nog erger!
 • Rita Vanlerberghe

  1 maand geleden
  Bedrog is bedrog en als het dan nog gestaafd wordt door extreme domheid is het nog erger !
 • Kevin Eyselbergs

  1 maand geleden
  In se is een relatie een belofte exclusief te zijn voor je partner, tenzij men anders overeenkomt. Als je die exclusiviteit doorbreekt zonder medeweten en toestemming van je partner is dat bedrog. Plus, zulke foto's en filmpjes maak je vooral met de intentie af te spreken met diegene aan de andere kant. Dan zet je nog altijd aanstalten tot fysiek overspel.
 • Redgy Adriaens

  1 maand geleden
  Een goed gevoel zal het je zeker niet geven als het je overkomt. En elke persoon zal er zo zijn of haar eigen bedenkingen ook bij hebben. Maar waar ligt de lijn? Is fantaseren in het algemeen of over een ander (al dan niet bekende), al dan niet terwijl je sekst met je vriend(in) dan ook vreemd gaan? Het blijft altijd een persoonlijke evaluatie wat je niet kunt generaliseren.
 • Wesley De Cock

  1 maand geleden
  Bedrog is bedrog, daar is geen gradatie in.
 1. Is online bedrog even erg als ‘echt’ overspel? Seksuoloog Filip Geelen legt uit wat je kan doen als het je overkomt
  PREMIUM

  Is online bedrog even erg als ‘echt’ overspel? Seksuoloog Filip Geelen legt uit wat je kan doen als het je overkomt

  Toen twee weken geleden seksueel getinte beelden van Sean Dhondt, Stan Van Samang en Peter Van de Veire uitlekten, stortte ongetwijfeld niet alleen hun wereld, maar ook die van hun partners in. Hoe moet je reageren als je in een soortgelijke situatie terechtkomt? Is er hier écht sprake van bedrog? En valt jullie relatie nog te redden? Wij vroegen het aan seksuoloog Filip Geelen. “Om jullie connectie te herstellen, is er maar één mogelijke oplossing: praten, praten en nog eens praten."
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw