Kim Kardashian en Kanye West in gelukkigere tijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Kim Kardashian en Kanye West in gelukkigere tijden. © AP

Ook Kim Kardashian en Kanye West overleven de ‘seven year itch’ niet. Tips van 2 therapeuten om jouw lange relatie wél te redden: “Twijfels zijn normaal”

Kimye is niet meer. Het veelbesproken koppel gaat na zeven jaar uit elkaar. Zijn ze slachtoffer van de beruchte ‘seven year itch’? Volgens die theorie dooft de passie in een relatie na zeven jaar helemaal uit. Relatietherapeuten Sarah Hertens en Wim Slabbinck vertellen hoe je die sleur kunt overleven. “Als je in de liefde investeert, zal het ook op seksueel gebied vaak weer beter gaan.”

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Happy Galentine’s Day! Zo vier je volledig coronaproof de vriendschap tussen vrouwen

  Happy Galentine’s Day! Zo vier je volledig corona­proof de vriend­schap tussen vrouwen

  Valentijn? Vandaag, op 13 februari, is het Galentine’s Day. Een dag waarop we onze vriendinnen vieren, en dat is belangrijker dan ooit. Want in tijden van social distancing en bubbels voelt een ode aan de vriendschap tussen vrouwen als een heerlijk warm bad. “Gezamenlijke uitjes zitten er nu niet in. Dat brengt een gemis met zich mee. Reden te meer om je vriendinnen extra aandacht te geven”, zegt ook hoogleraar sociologie Beate Volker. Ze geeft originele tips voor een coronaproof girlsnight en vertelt hoe je verwaterde vriendschappen nieuw leven inblaast.
 1. En ze leefden nog lang en gelukkig? 2 relatie-experts buigen zich over het geheim van eeuwigdurende liefde
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  En ze leefden nog lang en gelukkig? 2 relatie-ex­perts buigen zich over het geheim van eeuwigdu­ren­de liefde

  En ze leefden nog lang en gelukkig: zo eindigt elk sprookje. Maar hoe haalbaar is ‘lang en gelukkig’ anno 2021? “Wie continu en eeuwig verliefd wil blijven op zijn partner, moet ik teleurstellen. Dat kán gewoon niet.” Wat wel lukt, is bouwen aan een veilige en stabiele relatie. De hamvraag is: hoe doe je dat? Professor Alfons Vansteenwegen (KU Leuven) en seksuoloog en relatietherapeute Nynke Nijman delen hun tips.
 2. 4 apps die het seksleven van jou en je partner een boost kunnen geven

  4 apps die het seksleven van jou en je partner een boost kunnen geven

  Kan jouw seksleven wel wat pikante saus gebruiken? Je bent vast niet de enige, en wij kunnen ons geen beter moment inbeelden voor een boost tussen de lakens dan tijdens de valentijnsperiode. Of je nu een doorgewinterd relatiepersoon bent, of gewoon zin hebt om iets nieuws te proberen: deze vier opwindende apps kunnen je seksleven wat spannender maken en je hoeft wat ons betreft niet te wachten tot valentijn om ze uit te proberen.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"