Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

NINA vraagt het aan ... dankzij deze 36 wetenschappelijke vragen ben je straks weer stapelverliefd op je partner

Voor onze wekelijkse interviews in NINA baseren we ons op een gerenommeerde studie van hoogleraar psychologie Arthur Aron. Hij onderzocht of de intimiteit tussen twee vreemden kan versneld worden door hen een specifieke reeks van 36 vragen voor te schotelen. Nu is het aan jou. Ga aan de slag en vul de vragenlijst in met je partner. Kom zo te weten hoe goed jullie op elkaar afgestemd zijn en laat de vonk (weer) overslaan. 

6 reacties

 • Patrick Kelchtermans

  3 weken geleden
  Als de vonk weg is, is ze weg. Veel mensen blijven krampachtig samen voor het geld, het huis, het gemak, de kinderen of de schone schijn. Maar moest je weten hoe het er achter vele geveltjes van die zogenaamd gelukkige gezinnetjes echt aan toe gaat … In het beste geval kan je elkaar blijven verdragen tot op het eind, met regelmatig aan weerszijden een onderdrukte verliefdheid met een hoop frustratie tot gevolg. Veel water en weinig wijn voor de voorbeeldige katholieken.
 • Bernd Vaes

  2 maanden geleden
  Wetenschappelijk? Hoe kan NINA met wetenschappelijk zwaaien daar, waar alleen overdreven seks voor haar belangrijk is?
 • Patrick PAPEN

  4 maanden geleden
  Alle vragen beantwoord, hoe weten we nu of we bij elkaar passen?
 • Guy Bekaert

  7 maanden geleden
  Er is hier maar een korte uitleg voor . Een liefdevolle relatie , een goede gezondheid voor jezelf en de mensen die je graag ziet . Niet rijk zijn maar iedereen kunnen betalen en af en toe eens op reis gaan . Wanneer u dit hebt mag je al heel tevreden zijn !
 • Freddy Van Groens

  10 maanden geleden
  Ik hoef al die poes pas niet om een goede relatie te hebben zelf niet na meer als 30 jaar.