Blanca ontvangt koppels in het Italiaanse stadje Orta san Giulio, schilderachtig gelegen op een schiereiland in het Ortameer
Volledig scherm
PREMIUM
Blanca ontvangt koppels in het Italiaanse stadje Orta san Giulio, schilderachtig gelegen op een schiereiland in het Ortameer © Harold Pereira

Nederlandse relatietherapeute die ‘Cheat Retreats’ organiseert in Italië: “Acht op de tien overspeligen hier zijn jonge vrouwen”

“Het werkt onwijs goed als je mensen uit hun dagelijkse sleur haalt”, zegt relatietherapeute Blanca van den Brand, die zich specialiseerde in het aanpakken van ontrouw tijdens zogenaamde ‘cheat retreats’ in Noord-Italië. Op die idyllische locatie ziet ze veel jonge, overspelige vrouwen “op zoek naar een betere versie van zichzelf.”

 1. Scheiding voorkomen? Relatietherapeute overloopt veelvoorkomende redenen en geeft raad
  PREMIUM

  Scheiding voorkomen? Relatiethe­ra­peu­te overloopt veelvoorko­men­de redenen en geeft raad

  Het aantal echtscheidingen zit in stijgende lijn sinds mei. De boosdoener? Corona en de lockdown. Maandenlang op elkaars lip zitten heeft veel relaties de doodsteek gegeven. Relatietherapeute en seksuoloog Sara Taels belicht welke oorzaken zij ziet en wat je eraan kunt doen. “Koppels met en zonder kinderen, een multicultureel publiek,... Mijn cliënten zijn echt een doorsnede van de maatschappij.”
 2. Betekent ontrouw automatisch het einde van je relatie? Relatietherapeut: “Stel een liefdescontract op”
  PREMIUM

  Betekent ontrouw automa­tisch het einde van je relatie? Relatiethe­ra­peut: “Stel een liefdescon­tract op”

  “Met overspel zijn vaak heftige gevoelens gemoeid, het is een aangrijpend en pijnlijk gebeuren. Een crisis die naar de afgrond kan leiden, maar ook naar groei.” In onze nieuwe reeks getuigen lezers over liefde na overspel, iets waar psychiater, relatietherapeut en seksuoloog Maarten Ghysels in zijn praktijk veel koppels op ziet vastlopen. In MijnGids geeft hij advies.